Ми у Facebook
19.10.2010, 14:06

У Януковича просять дешеві кредити на землю аграріям

Сьогодні, 19 жовтня, на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ рівненські аграрії звернулися до Президента України з проханням надати можливість отримувати дешевші кредити для сільгоспвиробника у державних банках.
Як повідомляє кореспондент OGO.ua, від імені аграріїв до Віктора Януковича звернувся депутат Рівненської облради, керівник агрокорпорації "Крупець" Володимир ВАРФАЛЮК.

Він зазначив, що для розвитку сільського господарства одним з найнеобхідніших факторів є отримання дешевих кредитів під 5 відсотків у держаних банках. Тоді як нині такі кредити видають лише у комерційних банках і аж під 20 відсотків.

— Дайте українцям дешеві кредити, ми купимо землю і будемо розвивати сільське господарство, — заявив він.

Володимир Варфалюк порушив питання про ціноутворення на сільгосппродукцію. Звертаючись до Президента, підприємець зауважив, що для врегулювання цін на с/г продукцію необхідно обладнати магазини касовими апаратами, а також встановити єдину націнку на с/г продукцію у всій торговельній мережі у розмірі 15 відсотків.

Окрім аграріїв, на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ до Президента також звертався генеральний директор ВАТ "Волинь-Цемент" Сергій ЦАРУК. Він просить владу переглянути рішення Кабміну, яке унеможливлює зміну цільового призначення залісненої території, де видобувають корисні копалини.

Підприємство має 52 га кар'єрної території, звідки видобуває крейду. Однак через рішення Уряду немає можливості розширити територію для подальшого видобутку корисних копалин.

Нагадаємо, у Рівному зараз перебуває Президент України Віктор Янукович.

Янукович у Рівному спілкувався зі "свободівцями" та роздав ключі ветеранам

ДорогА дорОга Президента до Рівного [+ФОТО]

До речі

Віктор Янукович — не єдиний зі столичних лідерів, хто побуває чи побував напередодні виборів у Рівному. Спочатку рівнян здивував екс-президент України Віктор Ющенко, який завітав до нашого міста попити кави у місцевій кав’ярні. А також своїми персонами порадували лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, екс-голова СБУ, один з лідерів "Нашої України" Валентин Наливайченко та віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко.





На правах реклами