Ми у Facebook
15.11.2010, 10:17

Вареники з вишнями — оце по-нашому!

Щотижня на телеканалі “Рівне 1” відбувається справжнє свято душі та шлунка. Гості кулінарного шоу “СмачнОГО!” разом з автором та ведучим програми Віктором Даниловим дивують рівнян вишуканими та простими у приготуванні стравами.
У процесі кулінарних містерій запрошені втрачають пильність і діляться одкровеннями з власного життя.

Якщо ви справжній шанувальник української кухні, тоді страви від гостя кулінарного шоу “СмачнОГО!”, що виходить на телеканалі “Рівне 1”, саме для вас! Отож, пропонуємо вам “Вареники з вишнями” та напій “Суничний” у виконанні відомого рівненського співака, поета, композитора, лідера гурту “Незаймана земля” Леоніда РЕПЕТИ. Відео програми ви знайдете на сайті www.rivne1.tv.

Вареники з вишнями

Для тіста:
3 склянки (350 г) борошна
3 стол. ложки сметани
1/2 ч. ложки солі
1/2 ч. ложки соди
50 г горілки
100 мл (1/2 склянки) води
Для начинки:
Вишні


Просійте борошно в миску і перемішайте його з сіллю. В сметану додайте соди і гарненько перемішайте. Утворену суміш влийте у борошно, додайте горілки. Постійно помішуючи і підливаючи воду, замісіть тісто середньої густини й накрийте рушником на 15-20 хвилин. Від готового тіста відріжте приблизно чверть, скачайте з цього шматка ковбаску завтовшки 3 см, наріжте її на шматочки завтовшки біля ­
1,3 см.­ Решту тіста тримайте під рушничком. (Сметану можна замінити практично будь-яким кисломолочним продуктом, але вареники з тіста на сметані виходять найніжнішими.) Розкачайте шматочки тіста в нетовсті кружечки.
Для приготування начинки з вишень вийміть кісточки і засипте цукром. Залишіть, щоб пустили сік, який потім необхідно зцідити. На середину кружечка тіста покладіть 2-3 вишні. Краї вареника ретельно заліпіть. При бажанні можна прикрасити край вареника "кіскою".
Вареники опустіть в киплячу підсолену воду, злегка перемішайте, щоб вони не прилипнули до дна, і варіть 2-3 хвилини після спливання. Зварені вареники виймайте шумівкою і кладіть у миску з вершковим маслом.

Можна їсти вареники зі сметаною.





На правах реклами