Ми у Facebook
09.12.2010, 13:43

Як зміцнити імунітет — поради експерта

Зміцнюйте імунітет напоями: поради від Наталії Зубицької.
- ЖУРАВЛИНОВИЙ СІК — знижує температуру, “виганяє піт”, тому дуже корисний при грипі.

- КАЛИНОВИЙ СІК — давній цілющий засіб при грипі, знижує температуру, знімає м’язові болі, стимулює імунну систему.

- ЛИМОННИЙ СІК — багатий на мінеральні солі, вітамін С. Він виявляє сильну протимікробну і протизапальну дію. Цей сік можна пити впродовж всієї хвороби, попередньо розбавити гарячою водою у співідношенні 1:1. Лимонним соком добре полоскати горло при грипі.

- ГОРОБИНОВИЙ СІК — містить фітонциди, які згубно впливають на хвороботворні мікроорганізми, тому він корисний при захворюваннях органів дихання.

- Змішайте по півсклянки соку червоного буряка і моркви, додайте по столовій ложці меду і лимонного соку чи соку журавлини. Пити в осінній період вранці і на ніч по столовій ложці.

- СІК З ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ — багатий на вітамін С, в якому має потребу будь-яка хвора людина. Відомо, що сік чорної смородини знижує віруси грипу. Крисно не лише вживати цей сік, але й полоскати ним горло.

- У разі застуди для зниження температури та як відхаркувальний засіб використовують квіти акації. Треба сказати, що акація лікує тільки “свіжий” кашель, а не застійні явища в легенях та ускладнення після грипу.

- М’ята покращує травлення, а крім того робить людину бадьорішою та розважливішою. Сучасні дослідження доводять, що м’ята позитивно впливає на роботу мозку.

- Хрін успішно бореться зі стафілококовими інфекціями. Недарма українці здавна мали звичай кидати у діжку з питною водою корінець хрону. Така вода була позбавлена хвороботворних мікроорганізмів та довго зберігалася свіжою.





На правах реклами