Ми у Facebook
09.01.2011, 10:12

Що їдять і п'ють на Різдво в різних країнах

Різдво - це дуже красиве і радісне свято, на яке з нетерпінням чекають і дорослі, і діти. Його святкують у всьому світі, але кожен народ вкладає в це свято щось своє.
Великобританія - індичку під соусом з аґрусу, різдвяний пудинг і бренді.

Франція - устриці, паштет з гусячої печінки, індичку в білому вині, шампанське і сири.

Німеччина - у Святвечір - коропа або оселедця, на Різдво - смажену гуску.

Нідерланди - кролика, оленину або дичину.

Бельгія - телячу ковбасу з трюфелями, м'ясо дикого кабана, традиційний торт, вино.

Люксембург - кров'яну ковбасу, яблука, місцеве ігристе вино.

Данія - качку або гуску, фаршировані фруктами; рисовий пудинг, посипанний корицею.

Ірладія - індичку або окіст.

Іспанія - у Святвечір - смаженого баранчика, на Різдво - молюсків, індичку, молочне порося, херес.

Португалія - баккалао (сушену солону тріску), дуже солодкий портвейн.

Греція - індичку у вині.

Італія - у Святвечір - парову тріску або окуня з білим вином.

Японія - новорічні холодні закуски "о-сечі-ріорі", які складаються з холодної квасолі з рисом,які приносять щастя, рисових тістечок, маринованих і свіжих овочів.





На правах реклами