Ми у Facebook
20.02.2011, 12:43

У Європі бум на страви з колагеном

У європейських ресторанах набувають популярності меню з особливих страв, які здатні повернути красу і молодість. До складу цих ласощів входить колаген.
Додавати колаген у страви вперше почали в Японії, але тільки зараз це стало модним у європейських країнах. Так, уже в деяких ресторанах Лондона відвідувачам пропонують меню зі страви з колагеном, білком, який частіше можна побачити у складі крему для обличчя проти зморшок.

Кухарі додають цей інгредієнт у розплавленому вигляді — змішують його з м'ясними та рибними стравами. До Європи їстівний колаген поставляється з Японії у вигляді порошку, пише The Evening Standard.

Вартість подібних страв цілком доступна. Наприклад, булочка з колагеновим наповнювачем обійдеться в 10 доларів, а салат з морських водоростей з новим інгредієнтом — 18 доларів.

Правда, експерти висловлюють свої сумніви з приводу того, що такі страви допоможуть повернути красу і молодість, адже колаген розщеплюється в шлунку на амінокислоти, як м'ясо та риба, пишуть Страсти.ру.





На правах реклами