Ми у Facebook
08.04.2011, 15:32

Роботи рівненського фотохудожника Олександра Майструка побачать у Вашингтоні

Фото з сайту www.photodom.com

Фотовиставка відомого рівненського фотохудожника Олександра Майструка 20 квітня підкорюватиме серця жителів Вашингтона. Більша половина робіт, які потрапили на виставку, представлена у першому фотоальбомі автора “Погляд з вікна”.
Свій перший фотоальбом, виданий за підтримки управління культури та туризму Рівненського міськвиконкому, Олександр Майструк презентував у п’ятницю, 8 квітня. Також під час презентації показали короткометражний фільм про життя фотохудожника, який уже отримав декілька нагород на міжнародних фестивалях. Цього року, його зможуть переглянути і рівняни.

Фото з сайту www.photodom.com
Фото з сайту www.photodom.com


"Фотоальбом - це доробок за десять років, з того часу, як відбулась моя перша виставка. В ньому зібрані одні з кращих робіт. Про фільм, режисером якого є Ігор Бутирін, мені важко щось сказати, оскільки там відображені найщасливіші моменти мого життя", - поділився фотохудожник.

20 квітня його фотовиставка підкорюватиме серця жителів Вашингтона.



Олександр Майструк - володар численних міських та загальнодержавних відзнак, переможець всеукраїнських конкурсів, учасник та гість місцевих телевізійних каналів, власник міжнародних фотовиставок, які відбулись у Австрії, Бразилії, Польщі, Росії, США, Японії та Україні.

Він - професійний фотохудожник, відомий далеко за межами нашого краю. Проте, аби досягти такого успіху, йому довелося пройти через жахіття хвороби, яка його паралізувала.



Коли недуга поставила Олександра на милиці, він, згадавши своє колишнє захоплення фотографією, взяв до рук фотоапарат. Спочатку просто робив фото з вікна, таким чином створивши цілий альбом.

Все своє життя Олександр мріяв бути військовим льотчиком. Ще з юнацьких літ займався спортом та вступив до авіаційного училища, яке змушений був покинути у зв'язку з тим, що хвороба прикувала його до ліжка. Та не здався, а зумів перебороти себе.



За словами колеги Олександра, фотохудожника з місцевого клубу “Час”, Сергія Бусленка, весь колектив клубу дуже радий, що колись Сашко прийшов до них.

"Я постійно хотів, щоб хтось із клубу взяв мене під свою опіку та навчив тонкощам мистецтва. Натомість, мене не взяв ніхто, а кожен вчив потроху. Сьогодні я дуже вдячний усім, хто мене постійно підтримує, але в той же час залишається за кадром. Друзі, рідні, колеги це ті люди, без яких моє життя ніколи б не стало таким, яким є зараз. Вони допомогли досягти висот",- розповів Олександр.







На правах реклами