20.04.2011, 09:09
Готуємося до свята: унікальні рецепти пасок
За кілька днів — Великдень. Настав час пекти великодній хліб. Ми підготували найсмачніші рецепти пасок для вашого святкового столу.
Ексклюзивний рецепт паски від кухарки з Гощанського району Лесі Садовнік
1 л молока, 10 жовтків, склянка олії, 100 г дріжджів, 100 г вершкового масла, 1 л цукру, 2 кг борошна, родзинки чи горіхи за смаком.
Молоко треба скип’ятити та зачекати, поки воно трохи охолоне. Тим часом перетираємо цурок із жовтками. Додаємо цю суміш до молока. Туди ж кладемо масло і вливаємо олію. Суміш розмішуємо. Після цього додаємо дріжджі та ще раз ретельно перемішуємо. Отриману суміш залишаємо бродити на 3 години. Далі поступово додаємо до неї просіяне борошно і починаємо замішувати тісто. За бажанням можна додати родзинок чи горіхів. Тісто не повинно бути тугим. Його слід місити до того часу, поки воно не почне відставати від рук. Далі заповнюємо тістом третину форми і залишаємо його, щоб підійшло. Залежно від температури у приміщенні це займе від години до двох. Зверху тісто мажемо жовтком і ставимо у піч чи духовку.
Паска “Великодня”
1 кг борошна, 0,5 л молока, 100 г дріжджів, 200 г вершкового масла, 2-3 ст. ложки олії, 10 жовтків, 0,5 чайної ложки солі, сік лимонний, цедра, 200 г цукру, 50 г спирту (горілки), 100 г родзинок, 20 г ванільного цукру.
Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру і 3 столовими ложками борошна. Дати цій суміші трохи постояти, потім влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і ретельно замісити. Місити до появи пухирців у тісті і тоді влити розтоплене масло і знову добре перемісити, щоб тісто увібрало жир, і додати промиті родзинки, цедру, олію, спирт. Вимісивши, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, ставимо його у форми, прикрашаємо прикрасами з прісного тіста, і залишаємо його на 30-40 хвилин, щоб підійшло. Після цього змазуємо тісто яйцем і ставимо у гарячу духовку (200 градусів) на 45 хвилин. Готовий виріб змащується цукровим сиропом або поливою і прикрашається різнокольоровими посипками.
Більше рецептів
1 л молока, 10 жовтків, склянка олії, 100 г дріжджів, 100 г вершкового масла, 1 л цукру, 2 кг борошна, родзинки чи горіхи за смаком.
Молоко треба скип’ятити та зачекати, поки воно трохи охолоне. Тим часом перетираємо цурок із жовтками. Додаємо цю суміш до молока. Туди ж кладемо масло і вливаємо олію. Суміш розмішуємо. Після цього додаємо дріжджі та ще раз ретельно перемішуємо. Отриману суміш залишаємо бродити на 3 години. Далі поступово додаємо до неї просіяне борошно і починаємо замішувати тісто. За бажанням можна додати родзинок чи горіхів. Тісто не повинно бути тугим. Його слід місити до того часу, поки воно не почне відставати від рук. Далі заповнюємо тістом третину форми і залишаємо його, щоб підійшло. Залежно від температури у приміщенні це займе від години до двох. Зверху тісто мажемо жовтком і ставимо у піч чи духовку.
Паска “Великодня”
1 кг борошна, 0,5 л молока, 100 г дріжджів, 200 г вершкового масла, 2-3 ст. ложки олії, 10 жовтків, 0,5 чайної ложки солі, сік лимонний, цедра, 200 г цукру, 50 г спирту (горілки), 100 г родзинок, 20 г ванільного цукру.
Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру і 3 столовими ложками борошна. Дати цій суміші трохи постояти, потім влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, посолити і ретельно замісити. Місити до появи пухирців у тісті і тоді влити розтоплене масло і знову добре перемісити, щоб тісто увібрало жир, і додати промиті родзинки, цедру, олію, спирт. Вимісивши, накрити і поставити, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об’ємі удвічі, ставимо його у форми, прикрашаємо прикрасами з прісного тіста, і залишаємо його на 30-40 хвилин, щоб підійшло. Після цього змазуємо тісто яйцем і ставимо у гарячу духовку (200 градусів) на 45 хвилин. Готовий виріб змащується цукровим сиропом або поливою і прикрашається різнокольоровими посипками.
Більше рецептів
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Переглядів: 10120Інші статті рубрики:
Офіційний курс валют на 26 листопада 2024 року
Національний банк України встановив офіційну вартість валют на сьогоднішній день.
переглядів: 90
Яка магнітна буря буде сьогодні
Прогноз магнітних збурень на сьогодні, 26 листопада.
переглядів: 256
Смузі з вівсянкою: корисний і швидкий сніданок для дітей
Смузі з вівсянкою – ідеальний вибір для тих, хто хоче заощадити час вранці та забезпечити дітей корисним сніданком.
переглядів: 130
Онлайн-курси німецької мови: складнощі та переваги
Німецька мова є однією з найважливіших мов у Європі. Нею розмовляють у Німеччині, Австрії, Швейцарії та низці інших країн, а також вона має величезний вплив на науку, техніку та культуру.
переглядів: 250
Тимчасова відсутність водопостачання у Рівному 24 листопада
Сьогодні, 24 листопада, через пошкодження водопроводу тимчасово припинено водопостачання декількох будинах Рівного.
переглядів: 277