Ми у Facebook
04.05.2011, 13:44

Житель Рівненщини винайшов метод вироблення палива зі сміття

Житель Рівненщини Анатолій Сінозацький винайшов газогенератор, за допомогою якого можна спалювати сміття і виробляти газ та рідке паливо.
Винахідник продемонстрував громадськості власне творіння — установку переробки гуми і покришок. За його словами, щорічно в Україні на звалище викидають понад 200 тонн непотрібних коліс. Це сміття його прилад переробляє в корисні речовини.

Може вийти, як стверджує Сінозацький, до 400 літрів рідкого палива і близько 2000 кубометрів генераторного газу з теплотворними властивостями 1000-1200 кілокалорій на кубометр або на кілограм.



Газогенератор рівнянин створив і запатентував ще в 2008 році. Нині він розібраний. Винахідник удосконалив свою ідею і зробив ще одну установку. Вона повинна переробляти всі тверді відходи прямо на звалищах.

"Щоб створити таку установку, спочатку потрібно створити експериментальну, відпрацювати її на промисловому майданчику. Тоді можна рекламувати, а держава не допомагає", — поскаржився Сінозацький.

Щоб закінчити агрегат, потрібні ще півтора мільйона гривень. На його думку, якби хоч одна така установка була в кожному районному центрі, про проблеми зі сміттям українці забули б.

Джерело: ТСН





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ