Ми у Facebook
05.05.2011, 11:33

Хто купить землю під колишньою тюрмою у Рівному?

Що робити зі швейною фабрикою і землею під нею вирішуватимуть пізніше

Депутати Рівнеради вирішили поки не продавати 14 соток землі на вулиці Соборній, 16 (швейна фабрика та колишня тюрма).
Придбати ділянку для обслуговування головного виробничого корпусу просили у ради ЗАТ "Рівне-Стиль" та два підприємці — Еліас Кхатер і Сергій Наливайко. Утім, міськрада знайшла причини відкласти розгляд цього питання.

Чи не вперше проти продажу виступили депутати майже всіх партій, представлених у Рівнераді. Зокрема, депутат Юрій ЗАПОРОЖЕЦЬ акцентував та тому, що власники приміщень не відкривають таємниці — що саме будуватимуть на цій території:

— Ми їх питали, що там буде. Власники не відповідають. То як ми їм дамо землю, вони куплять, а потім збудують незрозуміло що. Тому пропоную питання відкласти або відмовити.

Готель на місці тюрми

А депутат Олександр Лащук взагалі знайшов зв’язок одного з підприємців, які фігурували у цьому земельному питанні, з гральним бізнесом.

— Один з цих підприємців має гральний заклад навпроти "Лагуни", — обурився Олександр ЛАЩУК. — Я взагалі пропоную питання тих підприємців, які мають гральні заклади, місяць, два, три не розглядати. Поясню: я писав у прокуратуру, щоб закрити один конкретний гральний заклад. Від прокурора приходить відповідь, що він закритий. Іду перевірити, заходжу, а він працює.

Підтримав його і депутат Мирослав БЕРТАШ, мовляв, цей підприємець обіцяв комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування автомати вивезти, але не вивіз.

Що буде з в'язницею у Рівному, де сидів сам Улас Самчук? [ДОСЛІДЖЕННЯ]

— Я так само хочу знайти спосіб, як побороти гральний бізнес, і не хочу, щоб він з’явився на цій території (на Соборній, 16 — авт.), — підтримав депутатів міський голова Рівного Володимир ХОМКО. — Також з розумінням ставлюсь до можливих поховань там, але я боюсь одного: що там навічно залишиться те, що є, і так ми й будемо з кістками і з сараєм майже в центрі міста. Тому пропонував би створити там щось корисне для Рівного, з врахуванням особливості цієї території. Я говорив з директором Краєзнавчого музею, і ми домовились, що зберемо невелику робочу комісію, запросимо всіх, хто якось причетний до цієї справи, і розглянемо всі аргументи за і проти. А паралельно депутати комісій земельної чи по праву викличте цього чоловіка, щоб він довів до кінця це питання з гральним бізнесом. А поки відкладемо це питання. Будемо, як у кіно: "утром деньги — вечером стулья", тобто зробиться те, що ми сказали, винесемо це питання на розгляд.

Так само дружно, як і на початку розгляду цього питання, депутати Рівненської міської ради відклали продаж землі під швейною фабрикою.






На правах реклами