Ми у Facebook
21.05.2011, 12:01

Санаторій «Корець», що на Рівненщині, продали?

Санаторій «Корець», що у с.Гвіздів неподалік райцентру Корець, колись був відомий як цілорічна водолікарня на радонових водах, що лікують захворювання опорно-рухового апарату, нервової системи та системи кровообігу. Але вже років шість як цей санаторій не приймає пацієнтів. А оздоровленням на радонових водах займається Корецька обласна фізіотерапевтична лікарня, де охоче відповідають на телефонні дзвінки тих, хто шукає санаторій «Корець» і хоче оздоровитися.
За радянських часів санаторій «Корець» входив до складу міжколгоспздравниць. Коли колгоспна система розвалилася, провели збори працівників санаторію, на яких гуртом вирішили перереєструватися у товариство і запросити аудиторську компанію, яка чітко розподілила, яка частка у грошовому виразі належить кожному членові цього товариства. Ця частка вираховувалася за спеціальною формулою залежно від стажу роботи, посади та зарплатні кожного.

Але санаторій занепадав, грошей на ремонт та оновлення бази, аби зробити усе за сучасними вимогами й привабити пацієнтів, не було. Тому керівництво закладу почало пошуки інвестора. А далі почалися таємні операції з документами, судовими рішеннями й продажем майна, чим зацікавилася міліція. Керівництво санаторію, як розповів колишній депутат Гвіздівської сільради Василь Кульпач, буцімто потайки, без зборів, утворило ліквідаційну комісію, у результаті діяльності якої протягом року-півтора кудись поділося майно санаторію — автомобілі, автобуси, медичне обладнання, кухонне начиння, меблі, інвентар тощо. Санаторій від таких «пошуків інвестора», звичайно ж, не виграв, а люди, які в ньому працювали, нічого не отримали.

Як повідомив начальник управління боротьби з організованою злочинністю у Рівненській області Андрій Кулинич, розслідування кримінальної справи, порушеної відносно службових осіб санаторію за привласнення чи розтрату чужого майна на суму понад 7 мільйонів гривень, невдовзі завершиться, протягом місяця вона буде передана до суду.

— Справа неординарна, — зауважив у своєму коментарі п.Кулинич. — Група осіб санаторію без згоди членів товариства перереєструвала його, створила невигідну угоду, отримавши через суд неправомірне рішення. Але гроші людям буде повернуто, а винних покарано.

Для потенційного інвестора, який захотів би купити санаторій у мальовничому лісовому масиві недалеко від Корця, прочитавши оголошення в Інтернеті (так у нашій області підприємства купували), воно виглядає значно привабливіше, ніж в реальності: 4-поверховна будівля головного корпусу на 112 осіб на місці колишнього хутора монахинь, де проведено усілякі поліпшення, гідромінеральна база. До цього додається перелік захворювань, які тут лікуються, фото, на яких санаторій виглядає ще більш-менш, приватизована земельна ділянка 16,3 га з державним актом на право власності. Ціна — за домовленістю. Такі оголошення «висять» в Інтернеті уже років чотири, і жодного слова про те, що комплекс взагалі-то порожній і не працює, як і про кримінальну справу.

— Прикро, що з оздоровчого комплексу залишився пшик, але ми хочемо, щоб людям повернули їхні частки майна, — каже Василь Кульпач, — і домагатимемося свого до кінця.

Джерело: Рівне Вечірнє





На правах реклами