Ми у Facebook
24.05.2011, 14:39

Знайшлася неповнолітня рівненчанка, яка втекла, аби не повертатися у Чехію

Десять місяців минуло відтоді, як корінну неповнолітню костопільчанку Олену Журавель оголосили в міждержавний розшук. Дівчина проживала у Чехії, куди після розлучення батьків виїхала разом із матір’ю. Утім після гостин на Костопільщині у серпні торік Олена не захотіла повертатися у чужу країну та втекла з дому у невідомому напрямку.
— Орієнтування та запити ми направили на всі ГУМВС, УМВС, УМВС на залізницях, до прикордонної служби, у лікувальні заклади, приймальники-розподільники, — зазначив начальник ВКМСД Костопільського РВ УМВС Володимир Коркош, — проте тривалий час пошуки не давали результатів. І лише 21 травня працівники кримінальної міліції у справах дітей Костопільського райвідділу розшукали неповнолітню живою та неушкодженою у Києві, коли та прогулювалася Хрещатиком разом з подружкою.

Мати у Чехії чекає повернення з Рівненщини неповнолітньої доньки

За словами Олени Журавель, їй дуже соромно за свій вчинок. Але втекла вона від мами через те, що не хотіла повертатись до Чехії, а планувала залишитись проживати зі своїм батьком. За цей проміжок часу, коли дівчина була відсутня, вона подорожувала переважно автостопом багатьма містами України — Харковом, Одесою, Сімферополем, але найдовше дівчина перебувала у столиці, де на певний час влаштувалася домогосподаркою на одній з квартир і там же проживала. Про те, що її розшукували батьки та міліціонери України, неповнолітня не підозрювала.

За свій вчинок Олена щиро розкаюється і пообіцяла рідним, що так вчиняти в майбутньому не буде. Наразі вона мешкає разом із батьком та дуже щаслива. Натомість співробітникам райвідділу щиро вдячна, бо хтозна, що її могло чекати далі в рутині нашого суворого буття…

Вікторія КОРНЮША, помічник начальника Костопільського РВ УМВС по взаємодії з громадськістю та ЗМІ





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ