Ми у Facebook
25.05.2011, 09:56

Американський проповідник змінив дату кінця світу

Називаючи датою дня Страшного суду 21 травня, американський проповідник мав на увазі початок процесу духовного знищення світу, що потім має перейти в матеріальне руйнування.
Американський проповідник Гарольд Кемпінг, який заявляв, що кінець світу повинен наступити 21 травня 2011 року, уточнив дату Судного дня. За словами 89-річного каліфорнійського релігійного діяча, світ завершить своє існування 21 жовтня 2011 року, повідомляє Lenta.ru із посиланням на San Francisco Chronicle.

Плакати "про кінець світу" рівнянин нещодавно бачив у Лос-Анджелесі

Він пояснив, що, називаючи датою дня Страшного суду 21 травня, він мав на увазі початок процесу духовного знищення світу, що потім має перейти в матеріальне руйнування. "21 жовтня світ буде знищений. Найближчі п'ять місяців не будуть місяцями руйнування. Все впаде в один день, в один момент", - пообіцяв проповідник у своєму виступі по радіо.

У Рівному з'явились білборди про кінець світу [+Відео]


Раніше Кемпінг стверджував, що в травневий Судний день трапиться друге пришестя Ісуса Христа, який допоможе піднестися на небеса приблизно двом відсоткам населення Землі. Всі інші повинні були відправитися в пекло. На планеті, тим часом, прогнозувався сильний землетрус. Стихійне лихо повинно було завершитися як раз 21 жовтня - до цього дня світ, як припускав Кемпінг, вже впав б.

При цьому тепер Кемпінг попередив, що не несе жодної відповідальності за те, що його передбачення з приводу дати кінця світу не збулося. Коментуючи свою помилку, проповідник зазначив, що ніколи не називав себе непогрішним і всього лише займався аналізом текстів Біблії, який, очевидно, був дещо помилковим.

21 травня послідовники Гарольда Кемпінгу чекали кінця світу, зібравшись невеликими групами в різних містах світу. Критики діяльності проповідника, у свою чергу, провели веселі заходи і вечірки, приурочені до обіцяного Судного дня.

Джерело: Українська правда. Життя





На правах реклами