Ми у Facebook
27.05.2011, 18:27

На Рівненщині випускники плакали, прощаючись зі школою [+Фото]

Останній дзвоник та випускний відсвяткували у Тучинській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті.
Квіти, дитячі посмішки та сльози в очах кожного. Саме так прощалися зі школою випускники Тучинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Хтось лише на літні канікули, а хтось уже назавжди. У п’ятницю, 27 травня, тут відзначили одразу два свята — останній дзвоник та випускний.

20 дев’ятикласників вирушили цього року зі шкільної парти у доросле життя. Для них організували справжнє сімейне свято, яке минуло у теплій та затишній атмосфері. Випускники плакали, не стримували емоцій й батьки та вчителі.



Не могла приховати сліз радості та гордості за своїх випускників й адміністрація школи.



- Ми пишаємося нашими учнями, адже вони всі чудові діти. Наші випускники продовжують навчання в загальноосвітніх школах або професійно-технічних училищах. Діти навчаються у Корці, Острозі, Рівному. Ті, хто через фінансові причини не можуть продовжувати навчання, йдуть на роботу, - поділилася директор Тучинської школи-інтернату Тамара Мичак.

Дев’ятикласники щиро дякували педагогам за їхню доброту, життєву мудрість та підтримку. Ті ж у свою чергу побажали не загубитися в цьому житті, залишитися людьми та зберегти у пам’яті найкращі спогади про навчальний заклад, який став для кожного рідним домом.

Шкільний вальс
Шкільний вальс


- Не хочеться залишати школу. Буду сумувати за вчителями, однокласниками. Адже ми вже не будемо бачитися, бо всі з різних сіл. Втім, сподіваюся, що все-таки спілкуватимемося і наш зв’язок не обірветься, - розповіла випускниця Жанна Крук. - А в десятий клас піду вчитися в свою школу в Заріцьку Рівненського району. В подальшому мрію навчитися вокалу і стати співачкою.

Однокласники Андрій Андрійчук та Жанна Крук
Однокласники Андрій Андрійчук та Жанна Крук


Дев’ятикласник Андрій Андрійчук із села Святя Рівненського району зізнався, що найбільше сумуватиме за вчителями та вихователями, які були як мама, допомагали та підтримували у всьому.

- У майбутньому хочу стати автомеханіком. Така робота мені до душі. А ще я мрію вивчитися, відкрити власний бізнес і допомагати школі, - поділився Андрій.



Сьогодні в Тучинській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті для дітей із затримкою психічного розвитку навчається 165 дітей з області віком від 6 до 18 років.



Нагадаємо, що протягом останніх років на Рівненщині збирали кошти, щоб облаштувати у школі сенсорну кімнату. Організаторами благодійної акції стали студенти РДГУ. Нині у сенсорній кімнаті психолог проводить заняття з дітьми. Учні із задоволенням працюють із пізнавальними та розвиваючими приладами. Виходять з кімнати спокійнішими.







На правах реклами