Ми у Facebook
31.05.2011, 11:35

На Рівненщині митці взялися рятувати Клеванський замок [+Відео]

Художники презентували замок на полотнах.
"Врятуймо замок Клеваня!". Під такою закличною та амбіційною назвою відкрилася виставка у галереї "ЗУЗА". На ній свої роботи презентували троє художників, котрим небайдужа доля колишнього родового гнізда князів Чарторийських. Споруда, яка ще століття тому викликала захоплення, нині практично зруйнована.

Автором ідеї виступила художниця з Клевані Оксана Лобчук. Каже, картини починали писати взимку і працюють над деякими з них до цього часу. А те, що вже зробили, вирішили показати рівнянам.



Митці переконують, в Україні дуже багато історичних місць, які нині розвалюються. Своїми роботами художники намагаються привернути увагу влади і громадськості до одного з таких місць. На картинах демонструють історичну минувшину і сьогодення. На жаль, кажуть митці, сучасний стан Клеванського замку мало що може розповісти нащадкам про свою колишню велич.

Ще десять років тому Клеванський замок перебував у гарному стані, а такий вигляд має сьогодні. Митці переконані, такі історичні споруди потрібно рятувати, бо той, хто не шанує свою історію, не має майбутнього.

Джерело: Рівне 1





На правах реклами