Ми у Facebook
02.06.2011, 17:01

Рівненський театр ляльок покаже "Снігову королеву" на міжнародному фестивалі у Польщі

Творчий колектив театру ляльок бере участь у 10-му Міжнародному фестивалі лялькових театрів "Катовіце – дітям".
Після фестивалю "Подільська лялька 2011" колектив театру з 30 травня по 3 червня бере участь у фестивалі "Катовіце – дітям" в Польщі.

– Якщо на попередньому фестивалі у Вінниці наш театр відкривав фестиваль, то в Катовіцах закривали, – каже директор театру Володимир Данилюк. – Фестиваль ювілейний – 10-й і на нього запросили всіх переможців попередніх фестивалів.

Рівненські журналісти зіграють благодійну виставу для онкохворих


У фестивалі беруть участь 18 колективів з Японії, Індії, Іспанії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Німеччини, Литви, Чехії та України. Окрім Рівненського театру, Україну представляє Закарпатський театр ляльок "Бавка".

– Ми запропонували кілька вистав з нашого репертуару: "Бременські музики", "Буратіно", "Лелеченя та Опудало", "Лісова пісня", – зауважує завліт театру Раїса Кутирьова. – Поляки "зупинились" на виставі Є.Шварца "Снігова Королева" за мотивами казки Г.Х. Андерсена.

У виставі задіяний майже весь творчий колектив театру – 11 акторів, режисер-постановник Ярослав Грушецький, художник-постановник Каріна Чепурна. Прем’єра вистави відбулася в травні 2009 року.

До речі, рівненські лялькарі отримали Гран-Прі фестивалю у 2001 році за виставу "Різдвяна ніч".





На правах реклами