Ми у Facebook
03.06.2011, 14:50

На Рівненщині незаконно видобутий бурштин-сирець ховали у курнику

Зловмисникам загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.
Долю трьох мешканців Володимирецького району невдовзі вирішуватиме суд. Рівненські слідчі завершили розслідування кримінальної справи щодо порушення правил охорони надр, які вчинені повторно на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду. Відповідно до частини 2 статті 240 Кримінального кодексу України зловмисникам загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років. Про це повідомляє ВЗГ УМВС України в Рівненській області.



Наприкінці березня поточного року під час проведення рейдів північними районами Рівненщини працівники відділу спеціальної міліції при УМВС України в Рівненській області затримали трьох громадян на території Володимирецького району Рівненської області в урочищі "Дубина", які за допомогою мотопомпи вимивали з поліського піску скам’янілу смолу.

41-річний Володимир, житель села Сошники Володимирецького району, вперше притягується до кримінальної відповідальності за подібний злочин, а 31-річного Володимира, мешканця села В. Жолудськ Володимирецького району та 40-річного Віталія, мешканця Володимирця правоохоронці затримують уже втретє.

На місці події правоохоронці вилучили автомобіль УАЗ, мотопомпу, пожежні рукави та приладдя до неї.



— Працівники відділу спецміліції при УМВС України в Рівненській області спільно зі слідчими управління провели п’ять санкціонованих обшуків та вилучили два кілограми 210 грамів каміння бурштину-сирцю, — повідомив заступник начальника відділу спеціальної міліції при УМВС України в Рівненській області Ігор Яблонський. — Обшуки проводилися за місцем проживання підозрюваних осіб та їхніх близьких родичів. В одному з підсобних господарств, а саме в курнику, працівники міліції виявили вісім пакетиків з розфасованим бурштином. Затриманим особам пред'явлено обвинувачення у вчиненні злочину, а матеріали справи готуються для скерування до суду.





На правах реклами