Ми у Facebook
03.06.2011, 13:49

На Рівненщині епідемія пневмонії?

Інфекційне відділення Рівненської міської дитячої лікарні переповнене.
У четвер, 2 червня, до редакції порталу OGO.ua звернулась одна із читачок. Жінка повідомила, що в інфекційному відділенні Рівненської міської дитячої лікарні, де вона перебуває зі своєю кількамісячною дитиною, не вистачає місць, адже до відділення інтенсивно поступають маленькі дітки із високою температурою. Багатьом із них ставлять діагноз пневмонія.

За словами жінки, відділення переповнене, одна мама навіть у коридорі чекала невідкладну допомогу для її дитині, щоб збили температуру.

- Вражаюсь такій халатності та затягуванні із лікуванням, адже моєму малюку флюорографію робили ще зранку, а діагноз дізнались лише ввечері. Цілий день нічого дитині так і не вкололи, - стверджує читачка. - У Млинові така ж ситуація. Там зараз лежить мій хрещеник із подібними симптомами. Можливо, це якась епідемія, - припускає вона.

- На даний момент в області немає епідемії вірусних інфекцій, - запевнив начальник Обласного управління охорони здоров’я в Рівненській області Віталій Бойко. - Діти швидше реагують на температурні аномалії, то ж перегріваються швидше. Спека триває вже два тижні, то ж не дивно, що влітку з’являються ангіни, пневмонії та інше.

Зі слів Віталія Бойка стало відомо, що насправді місць у лікарнях вистачає, а у випадку переповнених відділень пацієнтів розмістять в інших відділеннях. Начальник управління запевнив, що зовсім поряд в обласній дитячій лікарні достатньо вільних місць.





На правах реклами