Ми у Facebook
08.06.2011, 12:32

На Рівненщині перевіряють літні табори та санаторії

Нині досить актуальним як для школярів, так і для їхніх батьків, є питання безпечного відпочинку та оздоровлення дітей в таборах і санаторіях.
Літо для учнів – це, перш за все, період зміцнення їхнього здоров'я, пізнання цікавого, нових знайомств та пригод; це пора морального загартування, духовного збагачення, пора яскравих вражень, творчості, активного пізнання світу та себе в ньому.

Управління Держгірпромнагляду по Рівненській області здійснюватиме постійний нагляд, щоб не допустити травмування дітей та обслуговуючого персоналу під час перебування в оздоровчих закладах.

Посадовими особами Управління у травні — червні 2011 року проводились перевірки стану охорони праці в дитячих та інших оздоровчих закладах Рівненської області щодо їх готовності до літньої оздоровчої кампанії.

На даний час обстежено 8 оздоровчих таборів, в тому числі 6 – дитячих.

Відмітимо, що певна підготовча робота щодо влаштування територій та приміщень, санітарно-побутових кімнат, харчоблоку, призначення відповідальних осіб за стан охорони праці проводиться.

Проте, виявлено близько 100 суттєвих порушень нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки, зокрема:

- допускаються до роботи працівники, які не пройшли навчання, перевірку знань з питань охорони праці;
- не для всіх професій розроблені інструкції з охорони праці;
- не проведена паспортизація виробничих будівель та споруд, а саме, котельні та водонапірної башти;
- в електрощиті їдальні замість каліброваних запобіжників установлені дротяні шунти;
- відсутні акти опосвідчення стану безпеки електроустановок тощо.

За результатами проведених перевірок видано 8 приписів, обов’язкових для виконання, щодо усунення виявлених порушень чинного законодавства з охорони праці, заборонено (зупинено, припинено, обмежено) експлуатацію 8 об’єктів, за порушення чинного законодавства з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто 4 посадові особи.

Управління Держгірпромнагляду по Рівненській області звертається до власників оздоровчих закладів, в першу чергу, спрямувати свої зусилля на запобігання травмування дітей та персоналу, усуваючи всі виявлені порушення.

Перевірено оздоровчий табір "Берізка" (с. Олександрія Рівненського району), Колективне підприємство ДСОК "Електронік-Рівне" Рівненської міської ради (с. Кустин Рівненського району), КП дитячий санаторій "Хрінники" (с. Хрінники, Демидівського району), "Острозький дитячий санаторно-оздоровчий комплекс "Корчагінець" (с. Межиріч Острозького району), ДП Санаторно-оздоровчий "Джерельце" (с. Олександрія Рівненського району), реабілітаційно-оздоровчий комплекс "Біле озеро" ВП "Рівненська АЕС" ДП НАЕК "Енергоатом", дитячий оздоровчий табір "Експрес", оздоровчий комплекс "Чайка".

Зазначимо, що перевірки продовжуються.

Про це повідомили з відділу зв’язків з громадськістю Управління Держгірпромнагляду по Рівненській області.





На правах реклами