Ми у Facebook
08.06.2011, 14:00

У Рівненському зоопарку — справжній бебі-бум

Здорове потомство з'явилося майже в усіх звірячих родинах.
Біля вольєра з японськими макаками не проштовхнутися. Навіть у будень. Веселі, грайливі та надзвичайно цікаві мавпи — улюбленці дітлахів. Тепер уваги до них ще більше — макаки дружно виховують маля.

— Мені дуже сподобались мавпочки, вони дуже веселі і цікаві, але найбільше мені сподобалося, що мами носять їх на животику маленьких, — поділилася відвідувачка Рівненського зоопарку Ірина.

Самка японської макаки — Юліка — мамою стала вперше. У новій для себе ролі дивує всіх працівників зоопарку.

— Мама дуже дбайлива, гарно доглядає своє дитятко, вчить його ходити, лазити по елементах декору і навіть пробує давати йому їжу, хоч воно ще зовсім маленьке, — каже науковий співробітник Рівненського зоопарку Ірина Оліферук.

Поповнення і в родині гривастих баранів. Їхнє дитинча вчиться долати перешкоди і вже впевнено стрибає по скелях-декораціях. Сюрпризом для працівників зоосаду стало народження малят скунса з незвичним кольором шерсті.

За словами наукового співробітника Рівненського зоопарку Андрія Трохимчука, це маля скунса трохи незвичного бежевого забарвлення:

— Але воно народилося від наших скунсів зі стандартним забарвленням, їх народилося в цей рік троє у виводку, от для порівняння — природне забарвлення.

Малюки носухи уже звикають до самостійності. Їх лише кілька днів тому забрали у матерів. Потішили потомством й африканські леви, та поки своїх дітлахів левиця не дає навіть роздивитися — на вулицю з вольєра не виносить.

Джерело: podrobnosti.ua





На правах реклами