Ми у Facebook
14.06.2011, 01:27

Обласна влада не знає, що робиться в кабінетах?

“ОГО” писала про реконструкцію майдану Просвіти, 1, де знаходиться будівля Рівненської облдержадміністрації та облради, про реконструкцію чорного ходу адмінбудівлі та нові килими у владних коридорах. Днями в розпорядження редакції потрапили копії документів, в яких розкривається: скільки, коли і на що були витрачені кошти платників податків...
Півмільйона в подарунок?
Улітку минулого року на майдані Просвіти, перед облрадою і облдержадміністрацією, почала працювати будівельна техніка. Робітники знімали старе покриття майдану. На питання “ОГО” тоді обласні чиновники відповіли, що майдан потребує реконструкції, бо “дуже багато травмувань через погане мощення”. Однак тоді ані самі чиновники, ані медики не змогли підтвердити “травматичність” майдану (“ОГО” №50 від 06.08.2010 року).
Хоча конкурсу на проведення реконструкції тоді ще проведено не було, роботи вело підприємство “Євробуд-М”. Обласні чиновники запевняли: це винятково благодійний порив підприємства.
— Роблять за свої гроші, ми не оплачуємо підготовчі, — запевнив тоді перший заступник голови Рівненської ОДА Анатолій ЮХИМЕНКО.
Інший же чиновник запевнив, що цей благодійний порив не вплине на рішення при визначенні генпідрядника робіт, який і отримає бюджетні гроші для реконструкції майдану.
— Ця фірма (що проводила підготовчі роботи — авт.) не має гарантій, що вони виграють тендер. Вони змагатимуться з іншими. Вже подано шість підрядників. Є дві компанії з районів області. Решта — з інших областей, — запевняв рік тому начальник управління будівництва та архітектури Рівненської ОДА Юрій СІДЛЕЦЬКИЙ.
Якщо ж вчитатись у відповідь облдержадміністрації за підписом заступника голови та керівника апарату Рівненської ОДА Андрія Лавренчука, “вимальовується” дещо інша картина. Згідно з документом, тендер проводився з 02.08 до 03.09.2010 року, в якому взяли участь не шість, як казав будівельний чиновник, а чотири учасники. Всі фірми місцеві, причому дві з них з однаковою назвою: ЗАТ “Рівнешляхбуд”, ППБФ “Будреконструкція”, ПП “Євробуд-М” та ТОВ “Євробуд-М”. Остання, у підсумку, й стала переможцем у конкурсі.
Згідно з наявною інформацією, фірма-генпідрядник освоїла 2 490 965 гривень. Щоправда, у відповіді, наданій Рівненською обласною радою, значиться, що з обласного бюджету “на реконструкцію майдану Просвіти, 1 було виділено 1 900 000 гривень”. Виходить, що на майдан витратили на 590 965 грн більше, ніж було виділено. Питання: звідки взялись ще півмільйона?
Містились у документі й відповіді на питання про нові стільці в залі для нарад, нові килими в коридорах та реконструкцію чорного ходу адміністрації з використанням бурштину. Однак в обласній адміністрації повідомили, що “обласна державна адміністрація не є балансоутримувачем зазначеного кабінету та не проводила закупівлю стільців”. І уточнили, що “зазначені матеріальні цінності придбані балансоутримувачем адмінприміщення, а саме комунальним підприємством “Управління майновим комплексом” Рівненської обласної ради”.

Про бурштин і стільці — “не в курсі”, — килими купляли
Попри те, що головним господарем будівлі є Рівненська обласна рада, з поданої ними інформації виходить, що вона не в курсі того, що твориться в будинку Рівненської ОДА і облради. У відповіді на інформаційний запит значиться: ­
“...приміщення зазначеного холу (чорний хід “бурштинова кімната” — авт.) перебуває на балансі комунального підприємства “Управління майновим комплексом” Рівненської обласної ради. Для отримання вищезазначеної інформації вам необхідно звернутись до вказаного підприємства”. Не знають в облраді нічого й про нові стільці, тому що 601 кабінет, в якому вони стоять, теж на балансі комунального підприємства.
Зате облрада знає, звідки взялись нові килими в коридорах будівлі Рівненської облради. У документі зазначено: “Стосовно надання інформації витрачених коштів на придбання килимів для облаштування приміщення Рівненської обласної ради (що використовується виконавчим апаратом обласної ради) у 2010 та 2011 роках, кількість придбаних погонних метрів килимів, а також хто є виробником зазначених килимів, повідомляємо, що обласною радою закуплено за вказаний період 242 погонних метри на загальну суму 28 780 грн 00 коп...”.
При купівлі килимів обласна рада навіть зекономила. На сайті виробника вказана ціна в 130 гривень, в той час як облрада заплатила з розрахунку 119 гривень за погонний метр килимів. Мабуть, зробили знижку як оптовим покупцям.
Але виникає питання, чому це керівництво облради знає вартість килимів у коридорах, але геть не в курсі, у скільки обійшлось облаштування бурштином чорного ходу і стільці у 601 кабінеті. Чи то, може, на балансі комунального підприємства (яке, до речі, підпорядковується обласній раді) стоять тільки кімнати, а от коридорами опікується безпосередньо облрада? Редакція пошукає інші документи, в яких, можливо, знайдеться відповідь на це питання ;-)





На правах реклами