Ми у Facebook
17.06.2011, 12:09

Острозька академія — в Книзі рекордів України! [+Фото]

У рамках Року української пісні, що зараз проходить у Національному університеті "Острозька академія", та щорічного культурно-спортивного свята "Рекреація", спудеї університету встановили рекорд на найбільше письмове вшанування історії української пісні, який увійшов до "Книги рекордів України".
Викладачі, студенти, керівництво академії висловили свою щиру любов до рідної пісні яскравими малюнками, теплими словами та текстами окремих композицій на близько 4 тисячах аркушів паперу, які склали суцільний ланцюг довжиною у 1155 метрів і ще раз об’єднали Острозьку академію в єдине ціле.

У встановленні рекорду взяло участь 770 осіб. Паперова стрічка зі щирих слів любові до української пісні поєднала студентів, професорсько-викладацький склад університету, ректорат, родини викладачів, а також поважних гостей свята. До дійства долучилися народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко, соліст відомого українського рок-гурту Oт Vinta Юрій Журавель, бізнесмен Олексій Хохльов, мер міста Острога Олександр Шикер, провідний спеціаліст обласного комітету з питань фізичної культури і спорту Олександр Алексійчук, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Острозької райдержадміністрації Дмитро Білюк.

Представник Книги рекордів України в Західному регіоні, заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький, який стежив за тим, аби акція була офіційно визнаною та привернула належну увагу української громадськості, привітав Острозьку академію із таким великим досягненням, нагородив її дипломом про рекорд у категорії "Масові заходи". Він висловив сподівання, що такі ініціативні й креативні люди, як спудеї академії, ще неодноразово так яскраво заявлятимуть про себе не лише в Україні, а й за її теренами.



Ректор університету, Герой України, професор Ігор Пасічник подякував усім учасникам акції, своїм колегам та студентам, які попри будь-що залишаються справжніми патріотами співочої України, рідного міста та альма-матер. Спудеї ж університету впевнені, що цей рекорд — це рекорд кожного з них, на який надихнула незмінно тепла академічна атмосфера.





На правах реклами