Ми у Facebook
17.06.2011, 15:54

Рівненська філармонія пропонуватиме слухачам абонементи на концерти

Керівництво Рівненської обласної філармонії поділилося планами на наступний сезон.
Наступний сезон Рівненської обласної філармонії буде присвячений тому, щоб наповнити новим і якісним змістом концерти колективів філармонії. Відтак у новому сезоні шанувальники творчості рівненських музикантів зможуть відвідувати концерти по абонементу.

— Це така економ-пропозиція. Будь-хто бажаючий може придбати абонемент на цикл п’яти, семи, десяти концертів і відвідувати конкретні заходи філармонії, — пояснює директор Рівненської обласної філармонії Олександр Тарасенко. — Ми вводитимемо п’ять видів абонементів: для дітей, студентів, шанувальників оркестрової музики, органної музики, а також "великий" абонемент для студентів мистецьких спеціальностей, які можуть відвідувати наші концерти протягом усього сезону.

Вартість абонементу залежатиме від кількості концертів і цільової аудиторії. Найменший буде розрахований на чотири концерти, найбільший — на дев’ятнадцять.

За словами пана Олександра, такі абонементи дадуть можливість слухачеві не лише обрати концерти на свій смак, а й спланувати своє концертне життя.

— Завдяки таким абонементам слухач отримає уяву про стилі та різні напрями музики, адже будь-який абонемент будуватиметься за законами художнього твору. Наприклад, цикл концертів "Від бароко до сучасності" дозволить слухачу послухати музику бароко, класицизму, романтизму і сучасну, — розповідає пан Олександр. — Але абонементську систему ми вводитимемо поступово, щоб побачити і вивчити, як вона працює.
Особливу увагу планують приділити й дітям.

— Ми розуміємо проблему агресивності масової культури. Тому наше завдання сьогодні — відірвати дітей від телевізора. Саме для цього щонеділі в залі органної та камерної музики виконуватимуть музику, спеціально написану світовими композиторами для дітей, — ділиться планами Олександр Тарасенко. — Також є ідея організувати на абонементних концертах конкурс малюнка "Музика і кольори". Кожен, хто прослухає весь цикл концертів, може прислати на адресу філармонії малюнок. А 12 переможців отримають у нагороду календар і безкоштовний абонемент на наступний сезон.

У наступному сезоні рівненська публіка також зможе відвідати цикл концертів "Диригенти України": чотири диригенти працюватимуть з академічним камерним оркестром Рівненської філармонії.
— Це для нас важлива співпраця. Адже наша публіка познайомиться з найкращими диригентами України, — каже пан Олександр.

За словами художнього керівника Рівненської філармонії Сергія Кульчинського, традиційними у наступному сезоні хочуть зробити виступи уродженок Рівненщини солістки Варшавської опери Ольги Пасічник та її сестри, лауреата найпрестижнішої нагороди в Швеції Andres Walls Stiftels, викладача Королівської музичної академії в Стокгольмі Наталії Пасічник.

Також глядачі зможуть оцінити новий проект, що передбачає концерти дітей-музикантів.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ