Ми у Facebook
20.06.2011, 09:01

На Рівненщині 200 кілограмів риби загинуло через отруйних комах

Причиною загибелі риби на Хрінницькому водосховищі Рівненської області став інсектицид "Моспілан". Саме його комахи-шкідники на собі принесли з сільськогосподарського поля на водне плесо.
Стали відомі причини загибелі риби на Хрінницькому водосховищі у Демидівському районі. Нагадаємо, що на початку червня тут загинуло понад 200 кілограмів риби.
— Для такого великого плеса як Хрінницьке водосховище загибель такої кількості риби — не екологічна катастрофа, — розповів начальник Державної екологічної інспекції в області Олександр Чабанюк.
У якості причини загибелі риби, експерти попередньо називали обробку сусідніх сільськогосподарських угідь інсектицидами. Пізніше версія підтвердилась.
— Того дня з літака обробляли "Моспіланом" сусідні посіви ріпаку, — розповів головиний спеціаліст головного управління ветеринарної медицини в Рівненській області Микола Мельник. — Цей ісектицид контактної дії призначений якраз боротися зі шкідниками. Втім, того дня був вітер — комахи піднялися в повітря і впали на водне плесо. Їх і з'їла молода риба, яка плавала на мілководді. І відповідно загинула через отруєння препаратом.
Зараз уся отруєна риба утилізована відповідними службами.





На правах реклами