Ми у Facebook
21.06.2011, 13:22

Найближчим часом на Землі очікується сильна магнітна буря

Британські вчені попередили уряд країни про те, що в найближчі 18 місяців на Землі очікується найсильніша за останні 150 років магнітна буря, викликана масштабними спалахами на Сонці, повідомляє ВВС.
За прогнозами вчених, буря погрожує вивести з ладу найважливіші системи життєзабезпечення, зокрема, систему електропостачання та комп'ютерне обладнання.

Як повідомляє видання The Sunday Times, уряд Великобританії готується на основі спеціального закону про надзвичайні ситуації в разі необхідності відключати електрику на території всієї країни, щоб скоротити збитки від магнітної бурі, що насувається.

Як зазначають вчені, Сонце зараз увійшло в цикл підвищеної активності, яка досягне свого піку в 2012 році. За їхніми розрахунками, майбутня магнітна буря як мінімум у 5 разів перевершить за силою ту, в результаті якої в 1989 році без електрики залишилися 6 мільйонів жителів канадської провінції Квебек.

Нагадаємо, 8 червня фахівці NASA зафіксували на Сонці потужний спалах, який може викликати порушення в роботі супутників, а також комунікаційних мереж на Землі.

Джерело: ua.korrespondent.net





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ