Ми у Facebook
23.06.2011, 14:54

На Рівненщині МНС перевіряє стан пожежної безпеки оздоровчих закладів

На Рівненщині налічується 20 об’єктів літнього відпочинку та оздоровлення для населення. 16 із них — безпосередньо для дітей.
А щоб відпочинок там був вдалим та безпечним, щорічно співробітники Управління МНС України в Рівненській області детально оцінюють стан усіх об’єктів, їхню готовність до прийому місцевих "туристів".

Проведені протягом цього року перевірки стану пожежної безпеки дитячих установ і баз відпочинку виявили низку порушень чинних нормативних та законодавчих актів, що не тільки можуть спричинити виникнення пожеж, а й значно ускладнити їх гасіння та порятунок людей.

В окремих оздоровчих закладах області не була проведена робота по вогнезахисній обробці дерев’яних конструкцій горищ будівель, приміщення не в достатній кількості забезпечені сертифікованими в Україні вогнегасниками, в неробочому стані знаходяться установки пожежної автоматики, яка не обслуговується спеціальними організаціями.

За виявлені порушення вимог правил пожежної безпеки та невиконання приписів постанов органів державного пожежного нагляду до адміністративної відповідальності притягнуто 10 посадових осіб, призупинено експлуатацію 3 приміщень, які знаходились в пожежонебезпечному стані.

За результатами перевірки керівникам цих закладів були вручені приписи на усунення існуючих недоліків з питань пожежної безпеки. Також керівникам підприємств та відомств, на балансі яких знаходяться оздоровчі заклади, з метою усунення недоліків направляються інформації про протипожежний стан їх об’єктів з пропозиціями, щодо виділення коштів.

Проведені попереджувальні заходи дали позитивний результат, адже наступні перевірки продемонстрували, що керівники закладів відпочинку приймають заходи, щодо організації виконання приписів органів дерпожнагляду спрямованих на покращення протипожежного стану об’єктів та недопущення пожеж.

Так зокрема з позитивної сторони слід відмітити стан протипожежного захисту оздоровчого комплексу "Чайка" Демидівського району. В даному закладі приміщення обладнені автоматичної пожежною сигналізацією, будівлі забезпечено пристроями блискавкозахисту, придбано та проведено технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння, проведено заміри опору ізоляції електромережі.

Також, ряд протипожежних заходів виконано в інших санаторіях, зокрема: в реабілітаційно-оздоровчому комплексі "Біле озеро" Володимирецького району та санаторно-оздоровчому комплексі "Корчагінець" Острозького району, а також в дитячому таборі "Експрес" Рівненського району.

Про це повідомив капітан служби цивільного захисту, інспектор центру пропаганди УМНС у Рівненській області Дмитро Мельник.






На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ