Ми у Facebook
01.07.2011, 12:20

Сьогодні, 1 липня, стартувала Всеукраїнська вступна кампанія до вишів

1 липня стартувала Всеукраїнська вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Уперше за перебігом процесу офіційно спостерігатимуть громадські активісти з мережі "Опора" та Комітету виборців України. Загалом близько сотні людей.
Вони працюватимуть у приймальних комісіях найбільших вишів, а також спілкуватимуться з абітурієнтами за допомогою гарячої телефонної лінії.

Спостерігачі вважають, що серед можливих проблем будуть порушення під час складання рейтингів списків абітурієнтів, зокрема обмеження доступу до інформації про звільнені місця.

Особливе занепокоєння у громадських активістів викликає нововведення Міністерства освіти – можливість електронної подачі документів до вишу. Наразі приймати електронні копії документів від абітурієнтів готові тільки 20 відсотків закладів.

Ольга Айвазовська, голова правління громадської мережі "Опора": "Система працює у тестовому варіанті і ми вже бачимо, що вона даватиме збій. Не тільки у цій сфері, а й у юридичному підґрунті. У державі Україна заяви, ксерокопії, документи, надіслані електронною поштою, не є офіційним документом, як сторона та, яка надає інформацію, так і та, яка приймає, може фальшувати дані".

Джерело: 5 канал





На правах реклами