Ми у Facebook
01.07.2011, 16:02

У Рівному немає коштів на ремонт старих балконів

Уже кілька років чекають на ремонт одразу декілька балконів у будинку на вулиці Директорії, 5. Мешканці бояться виходити на балкони, які поступово руйнуються. Втім, надії на ремонт силами міських комунальників немає — в бюджеті на це кошти не передбачені.
Рівнянин Андрій Буняк переїхав у будинок на вулиці Директорії, 5 ще чотири роки тому. Каже, вже тоді балкони у всьому під'їзді були в незадовільному стані.

— Частково відреставрований лише балкон другого поверху, бо на першому знаходиться аптека. Від решти балконів можна очікувати чого завгодно, — обурюється рівнянин. — Одного разу на мою дружину мало не впав кусок бетону. Основна проблема в тому, що руйнуються більше ті балкони, які над нами. У нас маленька дитина – тому мусимо постійно пильнувати.

Рівнянин уже звертався зі скаргою у ЖКП "Центральне" – проте безрезультатно.

— Майстер сказав, що коштів не ремонт не передбачено і порадив не користуватись балконом, — зауважує Андрій Буняк.

Слова комунальників підтвердило і керівництво міської комунальної галузі. За словами в.о. начальника міського управління житлово-комунального господарства Володимира Лапюка, цьогоріч коштів на ремонт балконів у бюджеті не передбачено:

— Можливо, вдасться вишукати кошти вже у наступному році. Ми готуємо відповідні пропозиції до бюджету. Тим часом мешканцям раджу прибрати з балконів старі речі, меблі та менше користуватися балконами. Крім того, кожен господар і сам може зайнятися ремонтом балкона і утримувати його в задовільному стані.

Самотужки зайнятись ремонтом власного аварійного балкона вирішила і мешканка багатоповерхівки на Короленка, 2 Ганна Івасенко. Допомоги від комунальників вона так і не дочекалась. Жінка звернулась до приватних будівельників, які підлатали балкон.





На правах реклами