Ми у Facebook
05.07.2011, 17:49

На Рівненщині змії відправляють людей у лікарню [+Відео]

Жителі області від укусів гадюк потрапляють у реанімацію. Проте протиотрути в медзакладах немає.
Цими вихідними жительку Дубровиччини гадюка відправила до реанімаційного відділення райлікарні. Наразі стан жінки задовільний. Між тим, відповідної протиотрути в області немає, як і в Україні загалом.



Це вже друга постраждала за цей рік, яка потрапила у лікарню через укус змії. Наприкінці травня до реанімації потрапила жителька Гощанського району, а вже у перших числах липня гадюка вкусила жінку на Дубровиччині. Рятувальники застерігають: сезон ягід і грибів, а з ним і зміїних укусів, щойно розпочинається. Тож ідучи до лісу, варто дотримуватися кількох головних правил безпеки.

До порад рятувальників варто прислухатися, особливо зважаючи на те, що спеціальної сироватки проти отрути гадюки ні в області, ні в Україні нині немає. Міністерство охорони здоров'я на своєму сайті днями розмістило інформацію про те, що півтисячі доз сироватки виробництва Росії має бути ввезено до України і розмитнено 1 липня, а вже з 4-го липня, тобто від сьогодні, протиотруту направлять до регіонів. В обласному управлінні охорони здоров'я про це ще не чули.

Між тим і медики, і рятувальники одностайні: не така страшна гадюка, як її малюють. Смертельних укусів ще жодного разу в області не фіксували. А ось важкі випадки бували - коли плазунка кусала в губу і навіть у язик, за те, що її намагалися поцілувати.

Джерело: Рівне1





На правах реклами