Ми у Facebook
11.07.2011, 09:16

На Рівненщині перевірять усі будинки для людей похилого віку

Кабінет Міністрів виділить кошти на відбудову згорілого територіального центру на Дубровиччині. Щоправда, у селі Біле Дубровицького району, на місці згорілого, його не зводитимуть. Натомість під соціальний заклад планують реконструювати частину лікарні у селі Висоцьк цього ж району.
А жителі села Біле, яке входить до Миляцької сільської ради, матимуть лікарську амбулаторію. Її вже до осені збудують у селі Миляч. Гроші на ці об’єкти планують виділити з резервного фонду держказни. У цьому під час робочої поїздки в область запевнив віце-прем’єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, який очолює урядову комісію, що розслідує причини трагедії на Рівненщині. За словами посадовця, вже завтра питання про виділення необхідних семи мільйонів гривень розглянуть на засіданні уряду.

Нагадаємо, шістнадцять громадян похилого віку загинули внаслідок пожежі, яка трапилась у ніч на 10 липня в с.Біле Дубровицького району на Рівненщині. Там загорілась дерев'яна будівля районного територіального центру соціального обслуговування населення. Причиною пожежі, ймовірно, стало куріння в ліжку. А 11 та 12 липня на Рівненщині оголошені днями жалоби.


Сергій Тігіпко та голова облдержадміністрації Василь Берташ відвідали 11 потерпілих, які нині перебувають у Дубровицькій центральній районній лікарні, та побажали їм якнайшвидшого одужання. Василь Берташ розповів, що для інвалідів і пенсіонерів, яких обслуговували у Дубровицькому районному центрі, вже підшукали тимчасовий притулок в іншому закладі. До того ж для них придбають одяг, взуття та все необхідне. Також влада візьме на себе витрати на поховання загиблих, повідомляє прес-служба ОДА.

Вивчити стан протипожежної безпеки та утримання підопічних у стаціонарних відділеннях територіальних центрів Рівненщини доручив очільник області Василь Берташ. Відтак, голови Березнівської, Демидівської, Дубенської, Дубровицької, Зарічненської, Здолбунівської, Корецької, Млинівської, Рівненської та Сарненської райдержадміністрацій мають особисто очолити робочі групи, які ревізуватимуть територіальні центри соціального обслуговування населення.

До складу робочих груп також мають увійти заступники керівників районів, які координують роботу соціальної сфери, керівників структур охорони здоров’я, соціального захисту населення райдержадміністрацій, територіальних органів МНС та санепідемстанцій.

Водночас упродовж трьох наступних днів спеціально створені комісії у всіх районах і містах перевірятимуть стан протипожежної безпеки в інтернатних установах системи освіти, охорони здоров’я і соціального захисту.





На правах реклами