Ми у Facebook
12.07.2011, 10:00

Серед депутатів Рівнеради буде “заміна”?

Голосною заявою представника однієї з партій, які представлені у Рівнераді, завершилося перше пленарне засідання. Зміст заяви став несподіванкою і для присутніх у залі, і для депутата, про якого в ній ішлося.
Під завісу першого пленарного засідання голова виконкому обласної організації партії УДАР Олексій Муляренко зачитав заяву політсили, в якій йшлося про численні порушення партійної дисципліни та статуту партії депутатом Рівненської міської ради Святославом Євтушенком. На підставі цього рішенням ради обласної організації партії Святослава Євтушенка зняли з посади голови міської організації, та й взагалі виключили з політсили. Окрім того, у заяві йшлося про початок процесу припинення його депутатських повноважень та процедури відкликання з Рівнеради.

Здається, у всій сесійній залі не здивувався зачитаному лише міський голова Рівного Володимир Хомко. Він порадив пану Євтушенку створювати свою фракцію, мовляв, така практика у Рівнераді вже є.

- Я не писав заяву на вихід з партії і не збирався виходити з неї, - прокоментував заяву однопартійців Святослав Євтушенко. - Для мене це була несподіванка. Я не очікував такого, будучи головою міської організації, головою виконкому на виборах, членом політради. Мене самого це збило. Я не знаю, коли відбувся з’їзд з цього питання, коли мене виключили, коли позбавили усіх повноважень. Але ті звинувачення, про які йшлося у заяві, - неправда. Як депутат міської ради, я не пропустив жодного засідання комісії, сесії. Це удар по мені, образа. Пов’язати це все можу хіба з особистим фактором. У мене є версії, чому так сталося, але їх не озвучуватиму.

Звісно, мене можуть позбавити депутатського мандата, є така процедура. Я йшов по партійному списку першим номером, всього нас пройшло два депутати. Якщо люди того часу проголосували за мене, не важливо, від якої партії я йшов, і якщо зараз вони вирішать, що я не заслуговую бути депутатом, - я тільки "за". Буду намагатися, щоб ця процедура була проведена правильно, вчасно і згідно з чинним законодавством.

Наразі на посаді голови міської організації партії Святослава Євтушенка замінив його сусід по депутатському кріслу Віктор Вівсяник.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ