Ми у Facebook
12.07.2011, 13:37

Чи отримають свою землю працівники ДП "Державний Мирогощанський іподром"?

Ще 1 грудня 2010 року було видане розпорядження Кабінету Міністрів України, згідно з яким Державне підприємство "Мирогощанський державний іподром" приєднується до державного підприємства "Конярство України". З таким рішенням категорично не згодні селяни, адже в цьому випадку понад 700 людей (серед яких і працівники підприємства, і пенсіонери) будуть позбавлені права брати участь у приватизації й отримувати земельні та майнові паї.
До того ж, як виявилося, ДП "Мирогощанський державний іподром" має в своєму активі понад 3000 гектарів сільгоспугідь, утримує понад 1000 голів великої рогатої худоби та понад 1600 голів свиней.

Про це OGO.ua повідомили у прес-службі Дубенської РДА.

Основною діяльністю підприємства є вирощування технічних та зернових культур, виробництво м’яса. Частка ж конярства складає не більше 3%. А господарство засноване на особистому майні селян і лише згодом стало державною власністю.

Представники ДП "Мирогощанський державний іподром" поскаржились Азарову

Нині ж мирогощанці можуть бути позбавлені права на майно та земельні частки. До того ж, як виявилося, підприємство оголосили банкрутом, з чим абсолютно не погоджується ні керівництво, ні його працівники.

Як стверджує голова профкому ДП "Мирогощанський державний іподром" Галина Давидова, одних лише податків за минулий рік вони сплатили 1,5 мільйона гривень. І це при тому, що вони самотужки забезпечують своє існування, а держава заборгувала їм один мільйон гривень. А ще каже, що "Конярству України" не настільки потрібен іподром, як родючі землі, що знаходяться на його території. Тому, щоб відстояти свої інтереси, трудовий колектив звернувся до суду.

Як зазначають у прес-службі, наразі остаточна доля підприємства вирішується.

Мирогощанський державний іподром переходить в обласну власність

Втім, обласна рада перевела ДП "Мирогощанський державний іподром" в обласну комунальну власність, після чого голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич видав розпорядження, щоб цю землю розпаювали як для колишніх працівників, так і для працівників теперішнього державного підприємства.





На правах реклами