Ми у Facebook
13.07.2011, 18:05

На Рівненщині прокуратура "пресує" директорів-боржників

На особливому контролі у Рівненській прокуратурі справи, пов’язані із заборгованістю з заробітної плати. Цьогоріч правоохоронці порушили 11 кримінальних справ на керівників підприємств-боржників.
Як розповів на прес-конференції головний прокурор Рівненщини Василь Присяжнюк, на початку року загальна заборгованість з виплати заробітної плати в області становила понад 15 мільйонів гривень. Втім, уже на середину року борги скоротились до 2,5 мільйона гривень.

— Ми вживаємо всіх можливих заходів, уже порушено 11 кримінальних справ проти керівників підприємств, — наголосив головний прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк. — Дивує інше – деякі керівники, навіть маючи кошти, намагаються спрямувати їх на інші витрати. А заборгованість по зарплаті ніби не помічають. Нікого не хвилює, за що ж мають жити працівники. Уже не перший рік ми "воюємо", точніше співпрацюємо, з Рівненським інститутом МАУП. Там заборгованість понад 300 тисяч. Нещодавно їм на рахунки з головної бухгалтерії з Києва надійшло понад 100 тисяч гривень. Натомість директор спрямував на виплату заборгованості лише половину цієї суми, решту – на господарські потреби і закупівлю різноманітних речей. Так не може бути. Заробітна плата є першочерговою статтею.

Крім того, днями прокуратура Рівного порушила кримінальну справу щодо директора держпідприємства. За результатами перевірки кримінальну справу порушили стосовно виконувача обов'язків директора одного з місцевих державних підприємств за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 Кримінального кодексу України.

Як встановлено, керівник, маючи реальну можливість погасити заборгованість із заробітної плати, не виплатив працівникам підприємства майже 362 тис. грн. Таку суму грошей він заборгував за квітень-травень 2011 року 126 працівникам підприємства. У цей період на рахунки держпідприємства кошти надходили, проте в.о. директора їх витратив на виробничі та інші потреби.





На правах реклами