Ми у Facebook
15.07.2011, 09:28

Рівненська майстриня створює власноруч оригінальні свічки

Що може бути краще і романтичніше, ніж створити для себе затишний вечір серед запалених свічок. А ще більш приємно, коли вони виготовлені своїми руками. У цьому на власному досвіді переконалася рівнянка Олена Журбицька. Нині жінка майстерно створює декоративні свічки з натуральних матеріалів.
Історія захоплення рівнянки Олени Журбицької розпочалася доволі просто: потрібно було зробити подарунок до Нового року. Олена звикла щороку готувати для близьких щось своїми руками. Цього разу вирішила спробувати створити свічки. Перший досвід виявився вдалим: роботи сподобалися. Згодом зробила такі хендмейд-шедеври й у подарунки до 8 Березня. З того часу свічки посіли важливе місце у її житті. Влітку вони створюють гармонію в інтер’єрі оселі, взимку — дарують тепло та затишок.



— Виготовлення свічок — це моє заняття для душі, захоплення, така собі віддушина у суєті повсякденного життя, — зізнається Олена.

За словами майстрині, під час творчого процесу важко передбачити результати роботи. Адже в ході виготовлення свічки вигляд виробів може видозмінюватися. І в кінці може виявитися, що отримуєш не той витвір, що задумувався спочатку. Проте від того свічка не стає гіршою чи менш гарнішою. Вона така ж чудова!



— Якось в інтернеті я побачила майстер-клас із виготовлення кавової свічки. Тоді вона мені не дуже сподобалася. Але я вирішила спробувати зробити її. У мене вийшло набагато краще. Це дало мені відчуття самореалізації, що також дуже важливо для мене, — поділилася майстриня.

Олена Журбицька виготовляє переважно свічки циліндричної форми. Багато уваги приділяє декору: її творіння прикрашають кавові зерна, мішковина, нитки.
— Це мені близьке до душі, — зізнаєтся майстриня, — подобається працювати в етностилі.



Нині пані Олена працює лише з натуральними матеріалами: трави, рослини, спеції, прянощі. Для створення свічок використовує харчовий парафін. Його розтоплює на водяній бані і тримає на маленькому вогні, не доводячи до кипіння. Потім додає натуральний барвник (наприклад, корицю, мати-й-мачуху). Після цього парафін виливає у спеціальну форму, перед тим змащену вазеліном, закріплює фетіль і ставить застигати. На перший погляд робота хоч і не здається важкою, але вимагає витримки, зосередженості і творчого підходу.

Мрія рівненської майстрині — створити велику інтер’єрну свічку без декору. Але це, за її словами, доволі дорого. До того ж, хвилюється Олена, парафін може зігнутися під власною вагою.

— Свої витвори дарувати легко, а от продавати — важче. Адже коли створюєш свічку, то викладаєшся на всі сто, вкладаєш у неї всю душу. Спочатку навіть дещо шкода продавати свої творіння, але потім це відчуття зникає, і я щиро радію за людину, яка матиме такий витвір, — каже пані Олена.

Долучайтеся до проекту "Handmade по-рівненськи". Якщо ви або хтось із знайомих вам людей створює щось власними руками, поділіться цими досягненнями з іншими. Пишіть нам на електронну адресу marynafurs@gmail.com.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ