Ми у Facebook
15.07.2011, 17:17

Рівнянка, яка набрала на ЗНО двічі по 200 балів, мріє стати журналістом

Випускниця рівненської ЗОШ №23 Олена Бережнюк - одна з двох цьогорічних учасників ЗНО на Рівненщині, які отримали по 200 балів з двох предметів. Для Олени такими предметами стали українська мова та історія України.
Нині Олена Бережнюк вже подала документи до вишів і готується до проходження творчих конкурсів на факультетах журналістики.

- У своїх знаннях з мови я взагалі-то була впевнена й раніше, адже є призеркою олімпіад, - ділиться секретами високих балів Олена. - А ось історію посилено вивчала лише впродовж останніх двох років, а ще більше посилено - останні два місяці. Репетитори з історії сміялись, коли цікавилась, чи зможу я написати ЗНО на 200 балів...

Загалом "секрет успіху" від Олени Бережнюк виглядає так: впевненість у власних силах, серйозна підготовка і... трохи шоколаду.

- Перед ЗНО їли його з друзями, і я переконалась: шоколад справді позитивно впливає на роботу мозку, - з посмішкою говорить дівчина.
Олена Бережнюк подала документи до трох вишів - Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Львівського національного університету імені Івана Франка та Національного університету "Острозька академія". Скрізь - на спеціальність "Журналістика". Окрім того, у Києві та Львові Олена також претендуватиме на вступ за спеціальністю "Міжнародна інформація", в Острозі та Львові - "Право", і на "Видавничу справу та редагування" у столиці.

Вступний "марафон" українськими вишами запам'ятався Олені відсутністю черг і ажіотажу та приязним ставленням співробітників приймальних комісій до перспективної абітурієнтки.

- Найбільш раді були в Острозі, - зізнається Олена Бережнюк.

Олена Бережнюк отримує диплом переможниці конкурсу "Я - журналіст!" з рук проректора НаУ "Острозька академія" Петра Кралюка
Олена Бережнюк отримує диплом переможниці конкурсу "Я - журналіст!" з рук проректора НаУ "Острозька академія" Петра Кралюка


Нині Олена готується до очних етапів творчих конкурсів для вступників на факультети журналістики у Києві та Львові... і думає-гадає, з ким із друзів за олімпіадами та конкурсами МАН зустрінеться у вересні в стінах одного з провідних українських вишів.

Олена Бережнюк - неодноразова призерка олімпіад та конкурсів-захистів Малої академії наук. Цьогоріч вона увійшла в число переможців обласного конкурсу учнівських творчих робіт "Я - журналіст!", а торік успішно закінчила Школу універсального журналіста.

Співпрацює з місцевими періодичними виданнями, а ще, навчаючись у школі, Олена видала... роман.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ