Ми у Facebook
18.07.2011, 09:22

Зіркові подорожі рівнян: Олександр Лащук - про Каліфорнію та Голлівуд [+Фото]

Олександр Лащук, випускник духовної семінарії, колишній держслужбовець, кандидат на посаду мера, один з лідерів осередку партії, депутат міської ради - про гори, вишиванки та омріяний Голлівуд.
Знаменитості поділяться історіями подорожей і розкриють автору рубрики Наталії Савенко таємниці свого найкращого і найгіршого відпочинку. Подорожують усі, але не кожен відкриє завісу до декількох днів зі свого незабутнього відпочинку. Відомі рівняни застерігать туристів від підводних каменів та неприємних сюрпризів найпопулярніших курортів світу.

Найкраща відпустка

-Яким був найкращий відпочинок?
- Найбільше полюбляю етнотуризм. Більше того, скажу доволі крамольну річ: красу і найцікавішу компанію для відпочинку найчастіше можна знайти саме на своїй рідній землі. Екзотичних фруктів є багато, та рідне яблуко - найкорисніший фрукт. Найчастіше відпочиваю в Карпатах. Надзвичайно насичені поїздки повторюються з року в рік, коли в липні з побратимами і посестрами збираємося в Карпати, на гору Яворина. Відпочинок найперше залежить від людей, котрі з тобою поруч. А там, у горах, лише однодумці-націоналісти, причому їх тисячі, зі всіх куточків України. Фестиваль Повстанської пісні, ватра, і лише друзі з революційним запалом. Особливо вражає, коли після тригодинного пішого підйому на гору можна побачити на вершині вісімдесятирічних людей, котрі теж щороку піднімаються, щоб помолитись разом зі священиком і молоддю за спокій полеглих повстанців.

- І найкращий готель, в якому ви зупинялись?
- Усі номери в готелях подібні, відрізняються лише маркою телевізора. Приватні садиби в горах - ось це диво. Вони всі вирізняються одна від одної, але всі однаково цікаві своєю оригінальністю, починаючи від краєвиду з вікна і закінчуючи смаком баноша. Подушка з сіна, домашні молочні і м'ясні страви, трав'яні чаї, завжди біля обійстя на мангалі можна самому почарувати над м’ясом.

- Що потрібно для ідеального відпочинку?
- Завжди цікаво у своєму світі, там я самовдосконалююсь, “медитую”, тому сумно не буває. Як у тій пісні: в моєму світі – немає мертвих квітів. А ще, щоб була вода. Річка, озеро, ставок, море - не має великого значення, головне - щоб можна було плавати. І багато смаженого м’яса. Формула проста: плавати, пірнати і смачно їсти.



- Що ви завжди берете з собою?
- Молитовник, на льоні сорочка-вишиванка, як своєрідні обереги. Забиваю гігабайти свого телефону аудіокнигами і новою музикою.

- Яка ваша найкраща порада для подорожувальників?
- Перехреститись перед дорогою, попросити Бога, щоб все гарно допоміг організувати, щоб не вскочити в халепу чи гречку, з важкими наслідками. До речі, це говорю без іронії.

Крім того, дуже добре, коли грошей вистачає на всі потреби, пригоди і забаганки.

- Де хочете побувати?
- Якщо чесно, то в Каліфорнії. І не лише тому, що там океан, м’який клімат, Лос-Анджелес, відбувається багато цікавих подій і живуть цікаві люди зі всього світу, а тому, що там - Голлівуд. Мрію побачити, як знімаються сучасні фільми. А потім - у Боллівуд, в Індію, тому що полюбляю співочі індійські стрічки.



Стихійні лиха

- Якою була ваша найгірша подорож?
- Важко сказати. Якщо згадується щось сумне, то лише політичне, але про це ні слова. Цього літа здивував Севастополь… У громадському транспорті - російські триколори, «закодовані» пенсіонери з «органів» всього пострадянського простору, мітинги проти українських державних символів. А кримській молоді тепер вже байдуже до всього російського, імперіалістичного. А море навіть там привітне.

- Найгірший досвід відпустки?
- Працював на одному підприємстві. Директор не відпускав у відпустку декілька років. Казав, що у нас може бути лише одна відпустка - раз і назавжди. То був період тотального безробіття в країні. Добре, що хоч компенсацію платили за невикористану відпустку.

- Найбільша помилка у пакуванні валізи чи неприємна історія, пов'язана з багажем?
- З ким не буває. Але у мене є маленьке марновірство: ніколи не повертаюсь і не шкодую за втраченим. Єдине, за чим повернусь і буду шукати до останнього, це за звичайним срібним хрестиком і ланцюжком, котрий мені подарував священик. Все інше і все, що душа забажає, можна купити в звичайному супермаркеті.



- Чого ви хотіли б уникнути під час відпустки?
- Намагаюсь уникати як зануд, так і прямої протилежності - мовчунів, яким через душевну скупість немає що сказати. Дуже люблю неординарних і креативних людей. Важливо, щоб було весело і романтично, й отримати таке емоційне враження, про яке дійсно будеш згадувати довго і переповідати друзям.

- Які найбільш неприємні відчуття після подорожі?
- Загалом, мені для відпочинку потрібно день-два. Головне, щоб відпочинок був емоційно насиченим. Так само, щоб переключитись на роботу, потрібно день. А далі - пірнаєш у матрицю буденності тільки з приємними відчуттями!


СПЕЦІАЛІСТ ТРЕВЕЛ
ваш турагент по Іспанії та Греції
тел. 46-02-09
м.Рівне, вул. Г.Мазепи, 4а/6а, оф.210
specialist.rv.ua






На правах реклами