Ми у Facebook
19.07.2011, 12:40

У ставках Рівненщини водяться водяні скорпіони та "інша нечисть"

У літню спеку водойми приваблюють людей. Але на морі побувають не всі, тому більшість насолоджується плаванням-купанням у річках та озерах області. Не зайвим буде знати про небезпеку, яка підстерігає нас у місцевих водоймах.
За прогнозами синоптиків, цьогорічне літо є спекотним, що призводить до збільшення у водоймах кількості отруйних комах. Вони можуть завдати значної шкоди. Небезпечними для людини є укуси гідрофільних комах та водяних павуків.

Особливо слід остерігатися "зустрічі" з гладишем звичайним. Десять укусів його дорівнюють укусу пацюка. Одразу ж після того, як він внесе свою отруту в шкіру, людина відчує біль та спазми. А наступного дня проявляються алергічні симптоми.

Про це OGO.ua розповів ентомолог паразитологічного відділення ДЗ "Рівненська міська санітарно-епідеміологічна станція" Ірина Бутенко.

Дуже болючі укуси водяних скорпіонів. Отрута цих комах сповільнює згортання людської крові. Живуть скорпіони, здебільшого, у стоячих водах.

У такому ж середовищі, але серед рослинності, розкошують і водяні павуки. У переважній більшості вони кусають людей за ноги та пальці. Особливо небезпечний павук-хрестовик, укус якого може призвести до загальної інтоксикації організму.

Після неприємних зустрічей з водяними комахами потрібно промити та провести дезінфекцію місця укусів і видалити рештки отрути. Якщо виникнуть ускладнення – звертайтесь до лікаря.





На правах реклами