19.07.2011, 13:55
Що смажили на "Короп-фесті" у Тернополі [+Відео]
Рибне свято влаштували на Тернопільщині. Кілька сотень гостей з'їхалися до села Коропець, щоб покуштувати коропа. Страви з нього на цьогорічному "Короп-фесті" готували кілька десятків господинь.
Цьогорічна фестивальна новинка – старовинний рецепт від графської родини Бадені, яка мешкала у Коропці на початку минулого століття. Ірині Пілецькій рецепт дістався від колишньої кухарки Баденів. Фаршированим коропом пані Ірина намагається вразити журі.
Ірина Пілецька, господиня: "Всі кості і філе вибиралося, перемелювалося, додавалося терту булку. Обов'язково коров'яче масло, яйця, сметана домашня, кріп, перець. Але єдине, графського коропа як вони пекли, до цього фаршу додавали м'ясо дикої кози".
У селі Коропець, яке розташоване на березі Дністра, риба - головний продукт протягом багатьох століть. А чотири роки тому місцеві гурмани організували рибний фестиваль, головною стравою якого стали наїдки із коропа.
Михайло Пілецький, один з організаторів фестивалю: "Головною ідеєю фестивалю взагалі то є показати майстерність наших майстринь, які вміють готувати коропа. Цього року ми закупили його аж 115 штук, вагою від 600 до 900 грам".
Коропи печені, смажені, фаршировані, мариновані, зі сметаною, майонезом, родзинками, маком, цибулею - кожен із представлених рецептів унікальний. Господині готують, як за старовинними переписами своїх бабусь, так і за власноруч складеними.
Оксана Садівська: "Це короп фарширований, це запечена коропчиха одна і друга, одна з грибами, друга з рисом. Це вушка з філе коропа з грибами, уха з коропа".
Ганна Тимків: "Ця фарширована риба. Виймала м’якоть і давала до неї булочку на молоці і цибулю пасировану на маслочці і солила, перчила і зашивала її і запікала".
Щороку сотні гостей приїздять до Коропця на фестиваль. Саме вони визначають найсмачнішу страву. Потому її продають на аукціоні. А вторговані гроші підуть на доброчинність.
Ірина Пілецька, господиня: "Всі кості і філе вибиралося, перемелювалося, додавалося терту булку. Обов'язково коров'яче масло, яйця, сметана домашня, кріп, перець. Але єдине, графського коропа як вони пекли, до цього фаршу додавали м'ясо дикої кози".
У селі Коропець, яке розташоване на березі Дністра, риба - головний продукт протягом багатьох століть. А чотири роки тому місцеві гурмани організували рибний фестиваль, головною стравою якого стали наїдки із коропа.
Михайло Пілецький, один з організаторів фестивалю: "Головною ідеєю фестивалю взагалі то є показати майстерність наших майстринь, які вміють готувати коропа. Цього року ми закупили його аж 115 штук, вагою від 600 до 900 грам".
Коропи печені, смажені, фаршировані, мариновані, зі сметаною, майонезом, родзинками, маком, цибулею - кожен із представлених рецептів унікальний. Господині готують, як за старовинними переписами своїх бабусь, так і за власноруч складеними.
Оксана Садівська: "Це короп фарширований, це запечена коропчиха одна і друга, одна з грибами, друга з рисом. Це вушка з філе коропа з грибами, уха з коропа".
Ганна Тимків: "Ця фарширована риба. Виймала м’якоть і давала до неї булочку на молоці і цибулю пасировану на маслочці і солила, перчила і зашивала її і запікала".
Щороку сотні гостей приїздять до Коропця на фестиваль. Саме вони визначають найсмачнішу страву. Потому її продають на аукціоні. А вторговані гроші підуть на доброчинність.
Категорія: Новини > Новини Рівного
Автор: Джерело: 5 каналПереглядів: 2707Інші статті рубрики:
У Рівному критична потреба в донорській крові
У Рівному терміново потрібна донорська кров. Потреба стосується всіх груп із негативним резус-фактором, а також першої групи з позитивним резусом.
переглядів: 102
У Рівному визначили вартість платної парковки
У Рівному затвердили уніфікований вигляд табличок для платних парковок. Їх можна буде побачити, зокрема, на вулиці Шевченка, де невдовзі відкриють першу муніципальну платну стоянку.
переглядів: 181
Рівняни можуть оплатити вивезення сміття за 1000 грн «єПідтримки»
У межах програми «Зимова єПідтримка» кожен українець може отримати одноразову виплату в розмірі 1000 гривень.
переглядів: 129
У Рівненському перинатальному центрі народилася трійня
Мама Наталія Данильченко та її трійня - Мілана, Миколка й Владиславчик - виписані з Рівненського обласного перинатального центру на 34-й день після пологів.
переглядів: 224