Ми у Facebook
22.07.2011, 18:06

Рівненське агентство моделей судитиметься з газетою через "Загибель "моделі"

Блискавичний конфлікт розгорнувся між редакцією газети "Рівне Вечірнє" та агенцію моделей "Панна" наприкінці тижня. Видання на першій шпальті звинуватило агенцію у протизаконній діяльності. А директор "Панни" Вікторія Дембіцька на спеціальній прес-конференції назвала статтю брехливою та замовною, вимагатиме спростування. Разом з тим судитись з виданням готові і декілька десятків моделей агенції.
Каменем спотикання у цій історії стала трагічна загибель молодої дівчини Анни Стасюк зі Славути. Дівчина працювала за контрактом з російською компанією "Певчіє Русі" у театрі китайського міста Санья. З невідомих причин дівчина випала з вікна багатоповерхівки.

Єдиною обставиною, яка пов'язувала дівчину з "Панною", був курс навчання, котрий вона пройшла чотири роки тому. За словами директора "Панни", з того часу агентство з Анною не співпрацювало.

Після похорон загиблої мати дівчини вирішила звернутись до славутських та рівненських правоохоронців з проханням розібратися в обставинах та перевірити компанію "Певчіє Русі", а разом і "Панну". Зрозуміло, слів згорьована мати не добирала. Крім того, вона ж вернулась і в редакцію "Рівне Вечірнє". А видання в свою чергу в першій частині статті "Загибель "моделі" від 21 липня 2011 року вирішило приділити увагу лише "Панні" та прямим припущенням щодо її незаконної діяльності.

- Чимало відомих рівнян переконані, що стаття є відверто замовною і наклепницькою, про це вони розповідають мені, - обурилась директор агентства моделей "Панна" Вікторія Дембіцька. - Тим паче видання зробило жахливі і не підтверджені нічим звинувачувальні висновки. Тим паче, що "Панна" ніякого відношення до долі дівчини після завершення навчання не мала. І робити на трагедії та безпідставних звинуваченнях собі популярність газета не має права.


Одразу ж після виходу публікації адвокат агентства Володимир Цуняк розпочав готувати судовий позов до видання.

- У статті явно порушені норми українського законодавства. Адже редакція, не дочекавшись проведення будь-яких розслідування, відкрито звинуватила агенцію в злочинних діях. Це відвертий непрофесіоналізм. Тому ми вимагатимемо негайного спростування у повному обсязі. Якщо ж домовитись одразу не вдасться, то ми відстоюватимемо честь та ділову репутацію агенцію в суді. Не виключено, що позов буде не один, а двадцять. Адже дівчата, моделі агентства, які брали участь у модельних заходах за кордоном, теж постраждали. Їх безпідставно перед усією областю обізвали повіями.

Рішучість керівництва "Панни" поділяють і моделі агентства.
- Ми просто шоковані. Ми теж працювали у цьому театрі акторками, - розповіла модель "Панни" Марина Гриб. - Проте організатори все так продумали, щоб навіть сумніву на порушення закону не виникали. Все працевлаштування відбувалось на законних основах, у нас був суворий графік тренувань та виступів, нас постійно супроводжувала охорона. Судіть самі, про яку незаконну діяльність може йти мова, коли ми працювали в одному з кращих театрів країни, там тричі проводився конкурс "Міс Світу". Тому такі безпідставні звинувачення не тільки оббрехали нас, а й скомпрометували перед знайомими.

- Я брала участь у різноманітних модельних заходах в Туреччині, ОАЕ, Китаї, проте жодного разу не було ніяких неприємностей, - розповіла модель Ірина Мороз. - Ми просто робимо свою роботу - беремо участь у показах одягу, фотосесіях, сценічних шоу. Це можуть і підтвердити мої колеги, які працювали в Італії, Франції, Нью-Йорку, Японії.
За словами Вікторії Дембіцької, для агенції безпека дівчат та розвиток їхньої кар’єри - на першому місці.


- Ми не займаємось працевлаштуванням моделей за кордоном, бо не маємо відповідних ліцензій. Регіональна агенція й не має цим займатися, - наголосила Вікторія Дембіцька. - Ми відкриваємо нові обличчя, популяризуємо їх, навчаємо. Ми вже з десяток років співпрацюємо з кращими українськими та закордонними агентствами моделей. Вони ж відправляють кращих моделей за кордон. Саме так свого часу здобули популярність Міля Йовович та Ольга Куриленко. Ми ж лише надаємо дівчатам та агентствам інформаційно-консультаційні послуги. І претензій не було і немає. На неодноразово перевіряли правохоронні органи і не знайшли нічого протизаконного. Нічого! Натомість наші моделі прославляють Рівне на кращих подіумах Європи, постійно співпрацюють з кращими українськими дизайнерами, зокрема Андре Таном, не перший рік беруть учать в Українському тижні моди.


Як зауважив адвокат Володимир Цуняк, у п’ятницю на зустрічі він вимагатиме негайного спростування у газеті. А вже потім вирішувати усі подальші кроки. Натомість у телефонній розмові з нашим журналістом головний редактор "Рівне Вечірнє" Валентина Шах зауважила:
- Поки що жодного судового позову до нас не надходило. Коли нам стане про це відомо, то вирішуватимемо, що робити. Розмови з адвокатом агентства ще не мала. А матеріал ми вирішили поставити на першу шпальту, бо він мав суспільний резонанс. І факти, викладені в статті, турбують наших читачів.

Втім, уже наступного для після публікації стаття "Загибель "моделі" з сайту видання зникла. Ми й надалі слідкуватимемо за ситуацією та інформуватимемо читачів порталу.





На правах реклами