Ми у Facebook
25.07.2011, 16:23

У Рівному перевіряють дитячі садки

В Україні почастішали випадки гострих кишкових інфекцій в організованих колективах. Тому працівники санепідемстанції проводять рейдові перевірки у дитсадках.
Як повідомила завідувачка відділу гігієни дітей та підлітків ДЗ "Рівненська міська СЕС" Ірина Ковальчук, раптові перевірки проводяться на дотримання правил доставки харчових продуктів та їх подальшого використання в організованих колективах.

- До того ж зараз активно відкриваються дошкільні заклади після ремонту, тому ми перевіряємо, як підготувалися дитзаклади до нового навчального року, - зауважує Ірина Ковальчук. - На даний час у 13 дошкільних закладів проведені раптові перевірки. Обстежено 53 працівники харчоблоків на носійство збудників кишкових інфекцій, одна людина є носієм інфекції і відсторонена від роботи і проходить лікування.

Також працівники відібрали 130 змивів на бактерії групи кишкової палички і 13 проб готових страв на бакдосліждення.

- У результаті перевірки отримали дві позитивні проби, які не відповідали державним санітарним нормам, і ми наклали дві фінансові санкції, тобто вилучили продукцію, яка не відповідає вимогам з бакпоказників. Окрім того, вилучено продукти із реалізації, у яких закінчився термін придатності, а в одному із випадків закуплене м’ясо не відповідало вимогам. За результатами перевірки складено 13 протоколів за порушення чинного законодавства на посадових осіб, - зазначила завідувачка відділу гігієни дітей та підлітків ДЗ "Рівненська міська СЕС".

Окрім того, працівники санстанції перевіряють фірми-постачальники продуктів.

- В одному випадку ми склали протокол про заборону використання транспортного засобу, який застосовувався для перевезення молочних продуктів і не відповідав санітарно-гігієнічним вимогам, - повідомила Ірина Ковальчук.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ