Ми у Facebook
26.07.2011, 09:34

На Рівненщині аварія каналізації Кременця спричинила масову загибель риби [+Фото]

У Рівненській області знову масова загибель риби. На минулому тижні плесо річки Іква вкрилось мертвою рибою в районі села Коблин Дубенського району. Причиною замору риби стали викиди очисних споруд сусіднього Кременця.
Масова загибель риби сталась 16-17 липня на р. Іква у Дубенському районі. Тисячі рибин поспливали на поверхню водойми. Місцеві рибалки б’ють на сполох. Риба гине, багато напівживої, - розповідають місцеві жителі.


- Якби я не бачив цього всього на власні очі, то, можливо, й не повірив би, що таке можливо! А хоча... З тим, як у нас підходять до проблеми скидання відходів та нечистот, певно, нічого дивного немає, - розповів місцевій дубенській газеті "Наше дзеркало" керівник Дубенського клубу рибалок "Робінзон" Олег Баранов. Коли до нас дійшло повідомлення про те, що в Іванні масово поспливала риба, то чесне слово — готувались до найгіршого, але те, що побачили, викликало справжній шок.

Нагадаємо, що у червні масова загибель риби спостерігалась у рівненський річці Устя. Тоді риба загинула через низький рівень кисню, спричинений погодними умовами, повільною течією та засміченістю річки. Втім, точну причину спеціалісти тоді визначали декілька днів. У випадку ж замору риби на Дубенщині довго гадати не довелося.



— Причною загибелі риби стала аварія на очисних спорудах міста Кременець Тернопільської області, — розповів голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич. — Ці споруди в місті у поганому стані, тому раніше викиди теж бували. Я спілкувався з міським головою Кремянця. Він обіцяв вжити заходів, щоб такі трагедії не повторювались.

У той же час мешканці Дубенщини відзначають, що ефективність та надійність очисних споруд Дубна теж залишає бажати кращого. Так що не виключено повторення екологічної катастрофи.

Фото та відео з сайту dubno.uaforums.net





На правах реклами