Ми у Facebook
27.07.2011, 12:38

Нацбанк вводить в обіг пам'ятні монети "Гопак"

Фото: ura-inform.com

Національний банк України з 29 липня вводить в обіг пам'ятні монети номіналом 10 і 5 гривень, присвячені українському народному танцю - гопаку.
Про це повідомила прес-служба управління НБУ в Чернівецькій області.

Монета номіналом 10 гривень виготовлена зі срібла 925-ї проби якістю "пруф". Маса металу в чистоті - 31,1 г, діаметр - 38,6 мм. Тираж монет - 7 тис. штук. Бічна поверхня монети гладка з видавленими позначеннями металу за таблицею Менделєєва (Ag), його проби, маси в чистоті і логотипу Монетного двору.

Монета номіналом 5 гривень виготовлена з нейзильберу якістю "спеціальний анциркулейтед", маса - 16,54 г, діаметр - 35,0 мм. Тираж - 45 тис. штук.

На аверсі монет розміщено малий державний герб України, напис півколом "Національний банк України", стилізоване зображення пари в танці і внизу написи: на срібній монеті - "Десять гривень", на монеті з нейзильберу - "П'ять гривень" і рік карбування - 2011 (праворуч). На монеті номіналом 5 гривень розміщений логотип Монетного двору НБУ.

На реверсі монет розміщено зображення танцюючого козака з шаблею, ліворуч - стилізований орнамент.

Випущені монети є законним платіжним засобом на території України і обов'язкові до прийому за номіналом в усі без обмеження види платежів.

banki.ua





На правах реклами