Ми у Facebook
27.07.2011, 17:35

У Рівному перевидали настільну книгу для волинських скарбошукачів [+Відео]

Саме так деякі археологи та науковці називають п'ятитомну енциклопедію Миколи Теодоровича. Нині в обласному краєзнавчому музеї презентували репринтно-перевиданий другий том його книги "Историко-статистическое описание церквей и приходов Волынской епархии" Уезды Ровенский, Острожский, Дубенский".
Унікальну книгу, а точніше, перевидання презентували у Рівненському краєзнавчому музеї. Тут зібралися не лише науковці, краєзнавці чи археологи — але й усі, кому небайдужа історія нашого краю.

У книзі зібрані відомості не лише про єпархії, а й багато цінного краєзнавчого матеріалу — про життя та побут людей, історичні довідки про селища та міста, зібрані Миколою Теодоровичем.



Руслан Іненко — один із упорядників видання. Пошук відомостей про Тайкури і наштовхнув його на думку перевидати унікальне видання Теодоровича.

Перевидання другого тому енциклопедії Теодоровича підтримали не лише колеги але й духовенство.

І хоча краєзнавці стверджують, що у книзі є і багато неточностей, її унікальність та вагомість ніхто заперечувати не береться. Більше того, науковці планують видати з часом решту томів, а цей — рівненський — перевидати спочатку на сучасній російській мові, а потім і на українській. Та додати до книги маловідому біографію самого Миколи Теодоровича.

Джерело: Рівне 1





На правах реклами