Ми у Facebook
29.07.2011, 18:07

У Рівному вчителі готуються до проходження медогляду

Понад місяць залишився до початку навчального року. Втім, активна підготовка триває вже. Один із напрямів — це проходження медичних оглядів працівниками загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.

Як повідомила завідувачка відділу гігієни дітей та підлітків ДЗ "Рівненська міська СЕС" Ірина Ковальчук, у районах області та в інших регіонах традиційно працівники проходять такі огляди до 1 вересня.

- У Рівному поки що не виділені гроші з міського бюджету на медичні огляди. У наказі Міністерства охорони здоров’я України чітко вказано, що працівники повинні проходити такий огляд раз на рік. І, зважаючи на загострення ситуації із гостро-кишковими інфекціями в Україні в цілому, було б дуже добре, якби працівники пройшли медогляди до початку навчання.

- До того ж у всіх поліклініках, в яких проходять такі огляди, уже складені списки. До нас приходять на медогляд працівники дошкільних закладів. Зараз ми проводимо раптові перевірки у дитячих садочках і обстеження працівників харчоблоків безкоштовно.

Тим часом з відділу взаємодії з засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України повідомили, що обов’язковий медичний огляд педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів повинні пройти у таких фахівців, як терапевт, дерматовенеролог, стоматолог, отоларинголог, проходження клінічних, лабораторних та інших досліджень (флюорографія та ін.).

Обов’язкове проходження лікаря-психіатра наказом Міністерства охорони здоров’я не передбачено.






На правах реклами