Ми у Facebook
05.08.2011, 17:33

У Рівному відкрили соціальний гуртожиток [+Фото]

Сьогодні, 5 серпня, відбулося урочисте відкриття першого соціального гуртожитку на Рівненщині.
19-річна рівнянка Олена Дудіна не має власного житла. Дівчина залишилася без піклування батьків у зв'язку з позбавленням їх батьківських прав. Раніше вона проживала в оселі родичів. Втім, коли працівники органів опіки та піклування розповіли дівчині про можливість оселитися у такому закладі, не роздумувала.

— Я місяць живу в гуртожитку, тут створені всі умови для комфортного життя. Педагоги та працівники навчають нас дорослому життю, — каже Олена. — Тим більше я вступаю до одного з університетів Києва, відтак готуюся до дорослого життя.

Загалом же цей гуртожиток забезпечує дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років. Жити у закладі можуть особи віком від 18 до 23 років.

Гуртожиток облаштовували чотири роки. Рівненська міська рада виділила в червні 2007 року нежитлове двоповерхове приміщення на вул. П. Могили, 57. Для капремонту і облаштування гуртожитку з державного бюджету виділили майже два мільйони гривень, а з обласного — 147 тисяч грн.



Загалом у соціальному гуртожитку — 13 житлових кімнат, є кімнати для групової роботи, для самопідготовки, приготування та прийому їжі, побутова кімната, душова, 2 кімнати гігієни жінки, 2 санвузли та службові приміщення.



Начальник служби у справах дітей Рівненської облдержадміністрації Віктор Марчук зауважив, що у гуртожитку може проживати до 30 осіб протягом трьох років.

— Зараз ми вивчаємо потребу у створенні таких закладів у районах, переконані, що такі гуртожитки повинні бути в кожному районі і місті обласного підпорядкування, — наголосив він.





На правах реклами