Ми у Facebook
10.08.2011, 15:55

У школі №15 Рівного навчальний рік 1 вересня може не розпочатися [+Відео]

Принаймні на це натякають МНС-ники, які перевіряють усі навчальні заклади обласного центру на дотримання протипожежних вимог та готовності до початку навчання. Що не сподобалося їм в одній із кращих рівненських шкіл та які ще знайшли недоліки в інших закладах?
Сьогодні в Рівному налічується 46 загальноосвітніх шкіл, ліцеїв та гімназій. Після чисельних перевірок органи державного пожежного нагляду запропонували їм більш як півтисячі протипожежних заходів. Частину з них, як стверджують пожежники, найбільш життєво необхідну, у школах і досі не виконали.

МНСники кажуть, найбільше порушення у рівненських школах — це відсутність систем автоматичної пожежної сигналізації або ж її цілковита несправність, також пожежна сигналізація не обслуговується спеціалізованими організаціями, не проводиться вогнезахист дерев’яних конструкцій горищних приміщень, наявні пристрої блискавкозахисту знаходяться у несправному стані, не проведено заміри опору ізоляції електромережі, відсутні джерела зовнішнього протипожежного водопостачання, не проведено ремонт пожежних водоймищ та технічне обслуговування пожежних кранів, сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи зачинені та не забезпечені евакуаційним освітленням.

Проте найгірший стан забезпечення пожежної безпеки еменесники виявили у 15-й школі міста Рівного.



Через це державний пожежний нагляд вніс постанову про призупинку експлуатації навчального закладу з 29 серпня шляхом відключення від електропостачання та опечатування вхідних дверей закладу.

За результатами проведених перевірок у місті за порушення та невиконання вимог пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 25 посадових осіб, заборонено експлуатацію 10 приміщень та 9 дільниць електромережі, що перебували у пожежонебезпечному стані.

Фахівці МНС нагадують усім керівникам загальноосвітніх закладів обласного центру, що до початку навчального року залишилося не так багато часу, проте його цілком достатньо для усунення більшості недоліків та якісної підготовки приміщень для прийому дітей.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ