Ми у Facebook
16.08.2011, 10:49

На День Незалежності Рівне "битиме" Чернівці вишиванками

Влада Рівного затялась повернули Рівному титул вишитої столиці. Місцевий "Вишитий рекорд-2006" кілька місяців тому побили мешканці Чернівців. Тепер рівняни хочуть зібрати у День Незалежності понад 4 тисячі людей у вишиванках.
Вперше в Україні акцію "Вишитий рекорд" ініціювало і провело рівненське "Радіо Трек". У 2006 році його учасниками стали 3300 рівнян, а сама акція увійшла в "Книгу рекордів України".

— Тоді представник книги не вірив в те, що збереться багато людей, — зізналась заступник міського голови Рівного та екс-директор "Треку" Галина Кульчинська. — Думав буде максимум 200 людей, а виявилось більше трьох тисяч. Після цього нам пропонували проводити акцію щорічно. Ми відмовились, адже така справа має залишатися ексклюзивною.
Втім, повторити вишиту "тусовку" змусили… чернівчани. Кілька місяців тому в Чернівцях ініціативна група зібрала в одному місці в один час більше чотирьох тисяч людей у вишиванках. А влада відрапортувала про чудовий захід і унікальний статус міста.

Це й зачепило самолюбство Галини Кульчинської, а заразом і рівнян. Тому рекорд вирішили удосконалити. Тепер організатори розраховують на участь в акції майже шести тисяч рівнян.

— 24 серпня зареєструватися на участь в акції можна буде у спеціальних наметах на Майдані Незалежності з 10.00. А потім обов’язково підійти на 15.00 сюди ж для фіксації рекорду, — проінструктувала Галина Кульчинська.

Під час акції рівняни не тільки отримають можливість покрасуватися у вишиванці, а й виграти приз. Серед учасників акції розіграють 20 унікальних подарункових видань, серед яких книги про історію краю, "Рівне на межі тисячоліть" Олександра Харвата та видання творів Ліни Костенко. Окремо хочуть відзначити і найменших учасників акції.





На правах реклами