Ми у Facebook
19.08.2011, 09:02

У Луцьку з’явилася вулиця Юлії Тимошенко

Луцька міськрада 17 серпня перейменувала одразу 27 вулиць. Серед
них – вулиця Лазо, яка носитиме ім’я екс-прем’єра Юлії Тимошенко.
Перед депутатами виступив голова комісії із упорядкування назв вулиць, заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Григоренко. За його словами, в Луцьку є вулиці, які названі на честь діячів, які боролися з Україною чи нищили людей. "Я вважаю, що на двадцятому році незалежності України наше місто має позбутися тоталітарної спадщини", — заявив він.

Загалом роботи, пов’язані з перейменуванням, обійдуться луцькому бюджету у 84 тисячі гривень. Щоправда, Григоренко пропонує, щоб рішення про перейменування вулиць набрало чинності від 1 лютого наступного року. А ці вулиці треба насамперед відремонтувати.

Цікаво, що категорично проти перейменування 27 луцьких вулиць виступив голова фракції "Батьківщина" у Луцькій міськраді Юрій Корольчук. А лідер фракції ПР Іван Смоленг навів приклад зміни назви вулиці Суворова на Бандери. Тоді теж обіцяли відремонтувати цю вулицю, однак тротуари там зруйновані. "На мою думку, це просто політичний піар", — додав Смоленг.

Луцький мер Микола Романюк розповів, що лучани зверталися до муніципалітету щодо перейменування вулиць. Зокрема, проти цього зібрали 120 підписів та надійшло 20 телефонних дзвінків.

На думку градоначальника, людям все треба пояснити і не можна працювати адміністративними методами. Тому Романюк запропонував приймати проект рішення за основу, але не ухвалювати його в кінцевому варіанті, а винести на громадське обговорення. "Я не проти перейменування, але думку людей треба врахувати", — зазначив він.


Після тривалих суперечок і відхиленої пропозиції приймати проект рішення про перейменування 27 вулиць в таємному режимі за перейменування луцьких вулиць проголосували 28 депутатів. Тобто в Луцьку з’явиться вулиця Юлії Тимошенко.

За матеріалами ЗІК





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ