Ми у Facebook
19.08.2011, 18:01

Рівнерада не підтримала Тимошенко, а Бандеру відстоюватиме лаконічно

Рівненська міська рада вдруге спробувала прийняти звернення до рівнян з приводу політичних переслідувань в Україні та звернення Рівнеради до Президента України щодо позбавлення Степана Бандери та Романа Шухевича звань Героїв України.
Якщо внесення розгляду обох звернень у порядок денний восьмої сесії пройшло гладко, то їх прийняття вже традиційно супроводжувалися сварками та непорозуміннями.

Звернення щодо політичних переслідувань рада намагалася прийняти вже удруге. Уперше — на позачерговій сесії, яка не зібрала кворуму, а тому закінчилася не розпочавшись. Цього разу кворум був. Втім, рішення так і не прийняли, адже нарахували замало голосів — лише 27.

Депутати від фракції “Батьківщина” просили переголосувати іще раз, бо “Бабат (депутат Олександр Бабат — авт.) вийшов на три хвилини”. Депутат і справді повернувся навіть менше, ніж за три хвилини, та все ж це питання не переголосовували.

Міський голова Рівного пообіцяв за власний кошт "повісити на білборд" депутатів, які заблокують роботу ради

Натомість перейшли до іншого звернення ради з приводу рішення Вищого адміністративного суду про визнання незаконними указів Президента України В. Ющенка про присвоєння Степанові Бандері та Романові Шухевичу звань Героїв України.

- Я готовий підтримати звернення у будь-якій редакції, мені в принципі байдуже. Але серед нас є депутати, які працюють в органах місцевого самоврядування, на державній службі. Я не уявляю, як вони мають проголосувати за це звернення, тобто фактично проти себе. Тому у мене є пропозиція змінити редакцію, скоротити текст і в такому вигляді підтримати це звернення, - зазначив депутат Мар’ян Года.

Рівнерада засідатиме за новими вікнами [+Фото]

Із ним погодився і міський голова Рівного Володимир Хомко. Він наголосив, що не хоче голосувати за звернення, яке має зухвалий зміст. Тому запропонував створити редакційну комісію з представників усіх фракцій, яка сформує лаконічний текст звернення.

- Якщо напишемо текст, який справді зможе вплинути на когось, я його підтримаю, а за “злочинну владу” - процитував вираз з запропонованого звернення мер, - я голосувати не буду. Звернення, яке напише редакційна група, ми й проголосуємо на наступній сесії. Це ж питання не нагальне, для обох людей, про яких у ньому йдеться, воно не нагальне. Якщо хочемо просто в дудку подудіти, то це не до мене.

Рівненська облрада не піддалася пікетам і не зібрала кворум

Депутати вирішили проголосувати двічі: за створення редакційної групи та за перший текст. Необхідних 28 голосів жодне з них не набрало. Втім, за регламентом ради така кількість голосів цілком прийнятна для створення редакційної групи. На тому й розійшлися.





На правах реклами