Ми у Facebook
22.08.2011, 17:41

В Україні подорожчають страхові поліси на авто

Із 18 вересня для українських водіїв подорожчають поліси обов'язкового страхування цивільної відповідальності перед третіми особами на випадок ДТП.
Менш ніж через місяць для українських водіїв на 10-12 % подорожчають поліси обов'язкового страхування цивільної відповідальності перед третіми особами на випадок ДТП (так звана автоцивілка).

Із 18 вересня набуває чинності закон, який змінює порядок виплати страховки. Зокрема, водії отримають право самостійно, без виклику інспектора ДАІ, оформляти протокол про ДТП, в якому немає постраждалих ("європротокол"), пише газета "Сегодня".

А це збільшує кількість звернень і ризик шахрайства для отримання страхвиплат, що стало однією з причин підвищення вартості поліса.

В середньому ціна поліса підвищиться на 10-12% (страховки КАСКО це не торкнеться), а всі договори страхування, укладені по 17 вересня цього року, дійсні до закінчення терміну їх дії (від 15 днів до 1 року).

Деякі компанії, які страхують "автоцивілку", закликають своїх клієнтів купити поліс вже зараз, мовляв, вже з 1 вересня буде дорожче на 30%. Але на думку спеціалістів з даної галузі це, швидше за все, бажання заробити на побоюваннях клієнта, адже, згідно із законом, поліси подорожчають лише з 18 вересня.

Джерело: ТСН.ua





На правах реклами