Ми у Facebook
23.08.2011, 15:54

Рівненська спідвейна команда "Каскад" поступилась вдома "Островії"

Після спекотного тижня у неділю в Рівному трохи "попустило". І це було на руку, перш за все, спідвейним уболівальникам, які з нетерпінням очікували протистояння рівненського "Каскада" й одного з лідерів другої ліги Польщі – "Островії" з Острова Великопольського.
Правда, пам’ятаючи про поразку рівненського клубу в гостях, шанси на реванш нашої команди оцінювалися не дуже високо. Дуже вже потужно виступає "Островія" у нинішньому чемпіонаті, у турнірній таблиці якого поступається лише "Полонії" з Піли.
І дебют зустрічі, здавалося, підтверджував невтішні прогнози – 2:10 після двох заїздів. Спочатку Пьотр Свіст і Денис Носов поступилися Маріушу Сташевські та Кшиштофу Пєцині, а згодом юний Станіслав Мельничук наодинці (з заїзду виключили Кирила Цуканова) не зміг протистояти Володимиру Бородуліну та Лукашу Сувці. Щоправда, надалі гонка дещо вирівнялася – два поспіль "нічийні" заїзди по 3:3 і навіть перемога у п’ятому заїзді 4:2 (Станіслав Бужа – 3, Олександр Бородай – 1). Тим не менше, поляки зуміли відновити статус-кво і знову здобули дві перемоги. Отож, після восьмого старту лідерство гостей не викликало жодних сумнівів – 30:18. І, пам’ятаючи про сумну тенденцію рівнян виступати у другій половині гонки гірше, ніж на початку, навряд чи хто сподівався на кращу долю для рівнян. І все ж трапилося диво – починаючи з 9-го заїзду, "Каскад" став справжнім господарем доріжки – 17:7 і загальний рахунок почав сприяти більш оптимістичному настрою – 35:37.
Дехто може заперечити: мовляв, "каскадівцям" певною мірою "допомогли" часті падіння гостей, після яких поляків не допускали до рестарту (особливо не щастило Олексію Харченку, але після кожного падіння гонщик знаходив у собі мужність знову сідати у сідло і виїжджати на доріжку). Та дозволю собі заперечити – і наші гонщики їздили по тій же доріжці, але падінь практично і не було.
Повернемося до 13-го заїзду, який багато чого вирішував. Однак у черговий раз відмінно проїхав Віталій Бєлоусов, який випередив Свіста, а Бородай не зумів відібрати один пункт у Адріана Гомульскі. І перед фінальними стартами перевага "Островії" зросла до чотирьох пунктів (41:37), які аж ніяк не можна вважати фатальними.
Але перший фінальний заїзд не виявив переможця – 3:3 (Сташевські – 3, Свіст – 2, Цуканов – 1, Харченко – 0). Отож, останній старт мав дати відповідь на питання – чи вдасться рівнянам здобути принаймні нічию? Для цього їм потрібно було виграти 5:1. (Теоретично можна було сподіватися і навіть на перемогу – якби обидва поляки не доїхали б до фінішу, але це швидше з області мрій, а не реальності. Хоча, якщо пригадати виступи "трофімовської" команди "Україна" у чемпіонаті Росії 2005 року, то тоді рівняни виграли у даугавпілського "Локомотива" 45:44 саме завдяки падінню в останньому заїзді латвійців Миколи Кокіна та Кястаса Пуоджукса).
Старт – і попереду саме гонщики "Островії". Та ситуація калейдоскопічно змінюється, і вже лідирують Томаш Ремпала і Станіслав Бужа. Бєлоусов і Гомульські роблять все можливе, проте перевага "каскадівців" не зменшується. Трибуни ревлять від захоплення і передчуття нічиєї – як справжньої перемоги. Та від тріумфу до падіння – лише крок. Вірніше – малопомітна ямка, на якій підкидає мотоцикл Бужі і той опиняється на гаревій доріжці... Прямо на нього мчить мотоцикл Бєлоусова, проте Віталій проявляє дива реакції і, щоб не травмувати Станіслава, "лягає" зі своїм залізним конем на доріжку.... Перезаїзд, але вже без Бужі і надій "Каскада" на сприятливий результат. "Остров’яни" вдвох перемагають одного Ремпалу - 5:1 і в цілому – 49:41.
"Каскад" – 41: Бужа і Ремпала – по10, Свіст – 8, Цуканов – 6, Бородай і Носов – по 3, Мельничук – 1.
"Островія" – 49: Бєлоусов, Гомульські і Сташевські – по 12, Бородулін і Пєцина – по 5, Сувка – 2, Харченко – 1.

Адріан Гомульські, гонщик "Островії":
- Ми не сподівалися на легку перемогу, хоча вдома і виграли впевнено. Гонка виявилася дуже доброю для нас спочатку, але надалі ми почали помилятися і фінальна частина була дуже напруженою.

Сергій Дем’янков, президент "Каскада":
- Коли у першому колі ми багато поступилися "Островії", то не могли очікувати, що у Рівному буде легко. Тим не менше, нам вдалося дати бій і зовсім небагато не вистачило для кращого результату. Мабуть, нас оминула спортивна удача.





На правах реклами